-->

2020. június 10., szerda

Barlangok (Caves)


Köszöntelek a barlangokra specializálódott bejegyzésünkben. Ezen az oldalon mindent megtalálsz, ami fontos velük kapcsolatban.

Mire valók a barlangok?

Segítségükkel kedvedre rendezgetheted a falkád tagjait. Ez olyasmi, mintha különböző fiókokba tennéd őket, rendeltetésük, vagy szimpla kritériumok alapján. Rengeteg lehetőséged van ezzel a funkcióval, és ennek tényleg csak a képzeleted szab határt (és persze a pénztárcád, de erről kicsit lejjebb...).
Szétválogathatod a felnőtteket és a serdülőket, vagy a barnákat és a vajszínűket, esetleg a kedvenceidet és a többieket, stb.
Így sokkal egyszerűbb lesz megtalálnod pontosan azt az oroszlánt, amelyiket keresed.
A barlangoknak nincs limitje, egy barlangban Te döntöd el, hány oroszlánt költöztetsz.

Ömlesztett barlang

Minden játékosnak van egy 'Ömlesztett barlangja', ami egyfajta váróteremként szolgál. Automatikusan ide kerülnek a csatlakozott oroszlánok, mint például a felfedezésen újonnan begyűjtött nőstények (Newly Claimed Lionesses-NCLs), a piacon vett oroszlánok, vagy az adományfától kapott kölykök és serdülők.


Ha itt maradnak az oroszlánok és nem teszed át őket másik barlangba, nem mennek el és nem halnak meg. De természetesen tudod őket rendezgetni.
Ennek két módja van.

  • Tömegesen
Ha rányomsz az ömlesztett barlanra, látni fogod az itt lévő oroszlánjaid listáját. A nevük mellett vannak kicsi négyzetek. Ahányat kijelölsz bele kattintással, annyit vihetsz át egy másik barlangba.


Ha a kijelöléssel megvagy, a legördülő menüben válaszd ki, melyik barlangba szeretnéd őket elszállásolni. Ha ez is kész, már csak a 'Move Cecked' gomra kell kattintani. Ez azt jelenti, hogy a kijelölt oroszlánokat átköltözteted a másik barlangodba.

  • Egyesével

Menjünk az áthelyezni kívánt oroszlán oldalára. Legörgetvén találhatsz egy dobozt, aminek 'Update lion' a címe. Ha esetleg nem mutat olyan sok mindent, mint a képen, kattints rá a szövegre. 


Az oroszlán neve alatt lesz látható egy legördülő menü. Nyisd le és keresd ki a megfelelő barlangot, ahova rendezni szeretnéd. Ezután már csak az 'Update' gombra kell rányomni, hogy a rendszer elmentse a módosításodat, és kész is. 


Új barlangok építése

Az első barlangod díjmentes, annak érdekében, hogy azonnal legyen otthona a falkádnak. 
Ez 'Unnamed Cave' néven fog futni, egészen addig, ameddig meg nem változtatod a nevét (nyomj rá, menj teljesen le, és ott lesz egy 'Cave Settings' nevű doboz. Ott tudod átnevezni a barlangot).
Ha a barlangod melletti, fakóbb színű képre nyomsz ('Empty Cave Slot), az oldal átnavigál a barlangépítéshez. 

Minden újabb barlangodat különboző alapanyagokból tudod megépíteni. Csak akkor tudsz építeni, ha minden szükséges alapanyag raktáron van (Hoard). A szükséges cuccokat véletlenszerűen találhatod meg, miközben felfedező úton vagy a királyoddal. Ha találsz például egy óriási levelet, automatikusan a készletedbe kerül.

A barlanghoz szükséged van 10 óriási levélre (Large Leaves), 10 óriási kőre (Large Rocks) és 200 SB-re. (Silver Beetles, ami igazából nem ezüst, hanem kék...)


Ha minden alapanyagod megvan, már csak a 'Build A Cave!' gombra kell nyomni és tádá, kész is az új barlang! 

Férőhely a barlangoknak

Ahhoz, hogy újabb és újabb barlangot tudj építeni, szükség van új férőhelyre. Az első 3 barlanghely ingyenes.
A 4.-8. férőhely 5 GB-be kerül/barlang, aztán a 9. helytől már 10 GB/barlang. 
Fontos, hogy ezzel csak a helyet veszed meg, ahová építheted! A felépítéséhez továbbra is kell 10 levél, 10 kő és 200 SB. 
A királyod profil oldalán tudsz új barlanghelyet venni.



Az oroszlánok tömeges mozgatása és eltávolítása

Ez az opció nagyon hasznos azoknak, akik szaporítók, vagy nagy hangsúlyt fektetnek a karmájukra. Ezt a funkciót úgy tudod elérni, ha a barlangban teljesen legörgetsz és a 'Move and Mass Remove Lions' lehetőségre kattintasz.
Ez a szekció a 'Cave Settings' panelben található.


Ha erre rányomtál, ki tudod választani azokat az oroszlánokat, amelyektől megválnál. A panel jobb alsó sarkában, egy legördülőmenüből tudod kiválasztani, mit szeretnél csinálni velük, majd véglegesíteni a piros 'Go!' gombbal tudod.

Mindenképp ellenőrizd, hogy megfelelő orikat jelöltél-e ki, mielőtt elküldenéd őket! Ez a választás visszavonhatatlan és visszafordíthatatlan. 

Maximum 100 oroszlánt tudsz ezzel a módszerrel egyszerre áthelyezni vagy elküldeni. Ám nem alkalmazható olyan orikon, akiknek van rendeltetése (vadász/dajka), akik járőröznek, védett oroszlánok ('secured'), vagy esetleg eladási/elüldözési pihenőn ('cooldown') vannak. 

Fogadóbizottság

Amint belépsz az egyik barlangodba, a 'lakás' üres képe fogad. Hogy egy kicsit otthonosabbá tegyük és kicsit még inkább a sajátodnak érezd, végezd el a következő lépéseket! 

Görgess teljesen le és nyomj a 'Cave Settings' gombra! A 'Featured Lion' opcióra kell most fókuszálnunk; válaszd itt ki a legördülő menüből a barlangban lévő kedvenc oroszlánod és nyomj a 'Save Settings' gombra.


Tádá! Kész is! Mindig, mikor belépsz a barlangba, a kedvenc orid ott fog várni Téged! 
Ha az oroszlánod pózolt, minden esetben a felvett pózban fog megjelenni itt. Ellenben a dekorációkkal; azok ebben a nézetben nem fognak megjelenni, viszont az ori oldalára látogatva ugyanúgy láthatóak lesznek. 
A falkád bármely tagját beállíthatod fogadóbizottságnak, legyen az hím, nőstény, újszülött vagy idősebb, elő vagy hibernált. (A már dinasztiában lévő orikat nem lehet itt megjeleníteni.)
A fogadóbizottság nem befolyásolja az oroszlánt, ettől ugyanúgy tud vadászni, ugyanúgy lehet vemhes, stb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink