-->

2020. június 13., szombat

Mutációk (Mutations)


Ez a poszt mindent magába fog ölelni, amit a mutációkról és tenyésztésükről tudni kell. 
Kérlek, ha az oldal nem tölt be szemvillanás alatt, légy türelemmel! <3 A sok képnek elképzelhető, hogy idő kell, mire betöltődik.

Néha, a szaporítás alatt, a gének kicsit összekavarodnak... Ezáltal a kölyök kissé más lesz. Ami ezután jön, elég rázós tud lenni egyes esetekben.
Annak ellenére, hogy az alacsonyabb termékenységi osztályba tartozó orilányok 'könnyebben' adnak életet más kölyöknek, a mutálódás bármikor és bármilyen termékenységnél előfordulhat.
Egyes mutációk sokkal súlyosabbak, de vannak egész gyakoriak is. Általános szabály, hogy a halálos mutációk és hibridek meglehetősen ritkák.

Na lássuk is, mik ezek a mutációk...

A képre kattintva elérheted a különböző mutikról szóló bejegyzéseket.







Mutálódást elősegítő tárgyak:


 Cotton Root Bark (röv. CRB; azaz Gyökérpamut kéreg): 




Található: Oázis (1 GB)
Használat: Etesd meg a nőstény oriddal terhesség alatt
Hatás: Ez a növény vetélést fog eredményezni. A kicsi elvesztése után három nappal a nőstény újra tüzelni fog. A mutáció esélye, legyen az halálos, vagy sem, nőni fog a születendő kölyök esetében. 
Ez az esély nem halmozható; ha egyet eszik az ori, vagy ha például tizenötöt, ugyanakkora az esély.

Nagyon ritkán Explore (Felfedezés) közben is el lehet kapni olyan nőstényeket, amelyek CRB-t ettek. Ha egy ilyennek találkozunk, begyűjtés után ez az üzenet fog megjelenni a nőstény fölött:


Ez a nőstény elveszítette a kicsinyeit, mert CRB-t evett. A következő terhességénél nagyobb eséllyel hoz világra mutációval rendelkező kölyköt.


Lionmeat (Oroszlánhús):


Található: Carrion Shop (2000 SB-Januári event), Bone Yard Shop (100 LB-Januári event), ritka jutalom, mikor legyőzöl egy januári eventes NPC-t, Anyagorilla (Gorilla Enclave: 300 MT), barátmeghívásért járó jutalom (10 RP), Jackpot jutalom, mikor helyet veszel (Slot), potenciális jutalom a 100 dollár értékben vásárlóknak a Black Friday-en.
Használat: Etesd meg a nőstény oriddal terhesség előtt.
Hatás: A kannibalizmus elég természetellenes ahhoz, hogy a nőstényed következő kicsinye mutálódjon... (Sokkal nagyobb eséllyel lesz muti a bébi, mint az 1%-os termékenység esetén, de nem olyan nagy az esély, mint GMO Cow használata esetén.)


GMO Cow (GMO tehén):


Található: Prophet Shop (Szeptemberi event), potenciális bónusz tárgy a 2018-as Black Friday-en 100 dollár értékben GB-t vásárlók részére, nagyon ritka jutalom a 2018-as Tigon 'eventen'.
Használat: Etesd meg a nőstény oriddal terhesség előtt.
Hatás: A termést dézsmáló sáskákra válaszul, az emberek genetikailag módosított teheneket tenéysztettek. Ki tudja, mi fog történni az oroszlán következő almával, ha eszik ebből a húsból!  (A következő tenyésztésnél nagy esély lesz a mutálódott kölyökre, de nem 100%, hogy az lesz.)


Pennyroyal (Csombormenta):


Található: Oázis (1 GB)
Használat: Etesd meg a Primal hímeddel, mielőtt fedezi a nőstényt. 
Hatás: Ez a tárgy növeli a Primal mutáció esélyét a következő kölyöknél. Egy megtermékenységre szavatos. Jelenleg CSAK Primal mutikon működik. Csak akkor van esély (és elég magas esély!) Ferus kölyökre, ha mindkét szülő Ferus mutival rendelkezik. 

Mukombero:


Található: Felfedezésben szerezhető jutalom márciusban, potenciális jutalom a 100 dollár értékben vásárlóknak a Black Friday-en.
Használat: Etesd meg egy teljesen átlagos (muti nélküli) nősténnyel terhesség előtt
Hatás: Garantált Ferus Primal bébi a következő alomban.

Ezen kívül fontos tudni, minél alacsonyabb a nőstény termékenysége, annál nagyobb eséllyel lesz a kicsike valamilyen muti. Ehhez szintén érdemes valamilyen 'segédeszközt' használni.

Ajánlott, hogy ezeket a 'segédeszközöket' Buffalo Scrotummal együtt használd, így a mutáció esélye az alom összes kölykénél ugyanakkora lesz. 


Öröklődés:

Mindenképp tartsd észben, hogy a legtöbb mutáció nem természetes módon öröklődik. Ez alól a következő mutik kivételek, tehát kicsi eséllyel, de öröklődhetnek mindenféle 'segédeszköz' nélkül is: 

Gerincmenti bunda (Dorsal Fur):


Ez a mutáció mindkét szülő által öröklődhet. Ha két gerincmenti bundás oroszlánt pároztatsz, megduplázódik az esélye annak, hogy a kicsinek is ilyen mutija lesz. 

Leopon: 


A Leoponok CSAK anyai ágon örökíthetnek. A hím Leopon csak Goddess termékenységi szinten lévő nősténnyel tud párosodni és nem örökítheti ezt a mutációt.

Túlnőtt bunda (Overgrown Fur):


A Túlnőtt bundával rendelkező orik CSAK anyai ágon örökíthetnek. Csak a nőstény leszármazottnak lehet ilyen elváltozása. 


Patches összes verziója:

A képen Asheila-nak Uneven Patches mutija van
Minden Patches örökíthető anyai, illetve apai ágon is. Ha két olyan oroszlánt párosítasz, melyeknek ugyanaz a Patches verziója van (páldául Uneven x Uneven), akkor megduplázódik annak az esélye, hogy a kicsike Uneven lesz. Ha két különbözőt boronálsz össze (például Uneven x Striped), akkor egyenlő eséllyel örököli a kölyök valemelyik szülő verzióját.
Tehát, HA Patches muti lesz, 50% esély van rá, hogy Uneven mintájú lesz, és 50% esély, hogy Striped mintájú.

Piebald összes verziója:

A képen Asheila-nak Harlequin Piebald mutija van
Minden Piebald örökíthető anyai, illetve apai ágon is. Ha két olyan oroszlánt párosítasz, melyeknek ugyanaz a Pie verziója van (páldául Harlequin x Harlequin), akkor megduplázódik annak az esélye, hogy a kicsike Harlequin lesz. Ha két különbözőt boronálsz össze (például Harlequin x Svelte), akkor egyenlő eséllyel örököli a kölyök valemelyik szülő verzióját.
Tehát, HA Piebald muti lesz, 50% esély van rá, hogy Harlequin mintájú lesz, és 50% esély, hogy Svelte mintájú.

Primal összes verziója: 


Minden Primal variáció CSAK apai ágon öröklődhet. A nőstények és a hímek is örökölhetik ezt az elváltozást.

Tigon: 


A Tigonok CSAK anyai ágon örökíthetnek. A hím Tigon csak Goddess termékenységi szinten lévő nősténnyel tud párosodni és nem örökítheti ezt a mutációt.


Az összes többi mutáció Lion Scrotum segítségével örökíthető, anyai ágon. 

Lion Scrotum (azaz... Az oroszlán fonalgombolyagjai): 

Található: Slap Shop (Februári event)
Használata: Etesd meg a nőstény oriddal terhesség előtt.
Hatás: Segítségével a mutival rendelkező orilány 25%-kal nagyobb eséllyel adja át a mutációját a születendő kicsinek, ha annak örökítése nem extrém körülmények között mehet csak végbe. Ez csak akkor áll fent, ha a kölyöknek nem lenne amúgy is mutációja. GMO Cow-val és Lion Meat-tel együtt nem adható. Nagyobb esély van mutációra, ha a nőstény evett CRB-t és nagyon alacsony (very low) a termékenységi szintje. A tárgy hatása csak egy megtermékenyítésig érvényes. Minden mutációnál használható, kivéve a következőket: Leopon, Tigon, és Primal (minden variáció).


Mutáció eltüntetése: 

Ha valamilyen okból kifolyólag nem szeretnéd, hogy mutija legyen az oroszlánodnak, természetesen 'le tudod róla venni' a Safou gyümölcsének segítségével. 


Található: Monkey Business (A majom üzlete; 1000 SB)
Ókori oroszlán gyógyszer, ami arra szolgál, hogy eltüntesse a a rossz genetikai elváltozásokat a testről.

Igény szerinti mutáció, vagyis a Mutie On Demand (MOD): 

Jelenleg több olyan MOD létezik, amelyeket szabadon felhasználhatsz bármelyik oroszlánodon. Ezek úgy működnek, mint az applikátorok, csak nem mintázatokat teszel rá velük az oridra, hanem mutációt. 

Fekete-fehér Patches vagy Piebald muti: 


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: B&W Patches 
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a 2017-es Black Friday alkalmából 50 dollár értékben vásároltak GB-t, vagy a 2018-as Black Friday alatt 100 dollárért vettek GB-t. 
Hatás: Ezzel az applikátorral egy random Piebald vagy Patches mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval. Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Túlnőtt bunda muti: 


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Overgrown Fur
Található: Carrion Shop (4000 SB-Januári event)
Hatás: Ezzel az applikátorral Túlnőtt szőr mutációt adhatsz az általad kiválasztott felnőtt nőstény oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval. Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Corrupted Patches muti: 


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Patches (Corrupted)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a 2018-as Black Friday alkalmából 50 dollár értékben vásároltak GB-t. 
Hatás: Ezzel az applikátorral Patches (Corrupted fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Frissure Patches muti:


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Patches (Fissure)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a Black Friday alkalmából 50, 75 vagy 100 dollár értékben vásároltak GB-t. 
Hatás: Ezzel az applikátorral Patches (Frissure fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 


Fringe Patches muti:


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Patches (Fringe)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a 2018-as Black Friday alkalmából 100 dollár értékben vásároltak GB-t. 
Hatás: Ezzel az applikátorral Patches (Fringe fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Shadow Patches muti: 


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Patches (Shadow)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a Black Friday alkalmából 50, 75 vagy 100 dollár értékben vásároltak GB-t. 
Hatás: Ezzel az applikátorral Patches (Shadow fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Striped Patches muti:


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Patches (Striped)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a 2018-as Black Friday alkalmából 50 dollár értékben vásároltak GB-t.
Hatás: Ezzel az applikátorral Patches (Striped fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Uneven Patches muti:


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Patches (Uneven)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a Black Friday alkalmából 50, 75 vagy  dollár értékben vásároltak GB-t.
Hatás: Ezzel az applikátorral Patches (Uneven fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Piebald (Pie) muti: 



Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Piebald
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a 2018-as Black Friday alkalmából 50 dollár értékben vásároltak GB-t, illetve esély volt rá, hogy azok is kaptak, akik a 2017-es Black Friday alatt 100 dollárért vásáoltak GB-t. 
Hatás: Ezzel az applikátorral egy random Piebald  mutációt adhatsz a hét fajta közül az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval. Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Daedal Piebald muti:



Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Piebald (Daedal)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a 2018-as Black Friday alkalmából 50 dollár értékben vásároltak GB-t.
Hatás: Ezzel az applikátorral Piebald (Daedal fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Frail Piebald muti:


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Piebald (Frail)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a Black Friday alkalmából 50, 75 vagy 100 dollár értékben vásároltak GB-t.
Hatás: Ezzel az applikátorral Piebald (Frail fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Scattered Piebald muti:


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Piebald (Scattered)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a Black Friday alkalmából 50, 75 vagy 100 dollár értékben vásároltak GB-t.
Hatás: Ezzel az applikátorral Piebald (Scattered fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Shreds Piebald muti:


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Piebald (Shreds)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a Black Friday alkalmából 50, 75 vagy 100 dollár értékben vásároltak GB-t.
Hatás: Ezzel az applikátorral Piebald (Shreds fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 


Svelte Piebald muti:



Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Piebald (Svelte)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a 2018-as Black Friday alkalmából 50 dollár értékben vásároltak GB-t.
Hatás: Ezzel az applikátorral Piebald (Svelte fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Withered Piebald muti:



Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Piebald (Withered)
Található: Olyan játékosok kapták ezt ajándékba, akik a 2018-as Black Friday alkalmából 50 dollár értékben vásároltak GB-t.
Hatás: Ezzel az applikátorral Piebald (Withered fajta) mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 

Primal muti: 


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Primal
Található: Carrion Shop (Januári event; Ahhoz, hogy megvehetővé váljon ez a tétel, adományoznod kell néhány csontot és koponyát, vagy ásnod kell az event alkalmából.)
Hatás: Ezzel az applikátorral alap Primal mutációt adhatsz az általad kiválasztott oroszlánnak, ha az nem rendelkezik már mutációval.  Ez a muti kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet! 


Egy mutációs oroszlán dekorálása:

A Lioden grafikusai nagyon ügyelnek arra, hogy minden, játékban fellelhető dekoráció, az összes életkorhoz és pózhoz passzoljon. 
Ám sajnos nem minden mutációhoz jó az összes dekoráció, főleg azokhoz nem, amelyek drasztikusan megváltoztatják az oroszlán kinézetét. Gyakran nagyon furcsán helyezkedik el például a grimasz a muti orink arcán. 
Ha mégis mindenáron szeretnéd dekorálni a kis drágát, ajánljuk Neked az Egyedi Dekorációkat (Custom Decor), hiszen ezek minden mutihoz passzolnak. Vagy pedig meg van szabva egy-egy muti, ami felhasználhatja az adott CD-t. 
ITT találhatsz eladó egyedi dekorokat. 

A király testreszabása:

Ha a királyodnak mutija van és dekorálni szeretnéd a Customize Lion (Oroszlán testreszabása-10 GB) Oázisbeli lehetőséggel meg tudod tenni. 


Ne feledd, a mutija meg fog maradni a művelet után is! Az oroszlán megjelenésébe csak az alap bundájából, a szemeiből, a sörényéből (szín, forma), mintázataiból és bőrszínéből áll, a mutációja a genetikájához tartozik. 
Ha használod ezt a tételt, nem tűnteti el az orid korát, a kölykeit, a képességét, semmit sem, ami hozzá tartozik; csupán a megjelenésén tudsz változtatni. 

Íme egy vizuális példa; újratervezünk egy királyt. Primal (Ferus) mutációja van és sajnos egy kicsit... egyszerű. 


Úgy döntöttünk, kicsit felturbózzuk a Testreszabással, hogy helyesebb legyen. Sajnos, miközben variálsz, nem láthatod a mutiját az oridnak, DE mentés után is meg fog maradni, újra látható lesz


Voilá, itt is van a királyka, persze, a muti nélkül és egy kicsit kidekorálva. Ha elégedett vagy a műveddel, nyomj a 'Customize!' gombra, ezzel elmentve a módosításokat. FIGYELEM! Ezt a lehetőséget 10 GB fejében tudod használni!


Nos, ez a kis cicus lett a végeredmény! 
Ezt az eszközt bármilyen mutációval rendelkező királyon tudod felhasználni. A falkád többi tagját nem tudod ennek alávetni, csak és kizárólag a királlyal működik. Az egyetlen lehetőség, hogy testre szabd a többi orid az, hogy applikátorokat teszel rájuk.

Pózok: 

Néhány muti kompatibilis a póz applikátorokkal. Nem minden mutációt tudsz 'bepózoltatni', de a következőkkel biztosan működnek a pózok:  

  • Achromia
  • Vakság (Blind)
  • Karomhiány (Clawless)
  • Kétméhűek (Double Uterus)
  • Melanizmus (Melanism)
  • Túlnőtt karmok (Overgrown Claws)
  • Túlnőtt nyelv (Overgrown Tongue)
  • Túlnőtt fogak (Overgrown Teeth)
  • Primal fogak (Primal Fangs)
  • Összes Patches verzió
  • Összes Piebald verzió

Fordította: Honey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink