-->

2020. június 10., szerda

Nagypapák (Grandpaws)


Gyere, ülj ide le mellém... Nagypapi mesél Neked egy történetet.

Kik azok a nagypapák?

Gondolkodtál már azon, mi lesz azokkal a királyokkal, akik nyudíjba vonulnak?
Minden nagypapa egykor király volt. Mikor a királyod helyére ülteted a trónörököst, a hímed automatikusan nagypapává válik.


A nagypapák kicsi, de nagyon érdekes részét képezik a játéknak. Rendszerüzeneteket kaphatsz miattuk és ezen kívül bónuszokat és képességpontokat adhatnak Neked.
Azt rebesgetik, hogy nemsokára ennél is nagyobb jelentőségük lesz... Mi már alig várjuk!

Sajnos, ha a királyt egyszer nagypapává avanzsáltad, nem tudod újra megkoronázni. Egészen addig, ameddig meg nem halnak a dinasztiádban lesznek eltárolva az adataik, ezután pedig a király dinasztiába (King Dinasty) kerülnek át.

Nem lehet őket lefagyasztani, eladni, elajándékozni, nem lehetnek tombola nyeremények és nem járőrözhetnek. Ezzelszemben a júliusi event alatt feláldozhatóak az Égi kőnek (Celestial Stone).
(Tartsd észben, ez teljesen és véglegesen kitörli az oroszlánt a rendszerből, nem lesz látható a dinasztia oldalán sem és a rajta lévő dekorációk is odavesznek.)

Egy nagypapát nem helyezhetsz át egyik barlangból a másikba, mindig a szortírozatlan oroszlánok között lesz a mezőn (Unsorted Cave).

Nagypapa hely, avagy a fotel, ahonnan nézheti a játszadozó unokáit

Ezeknek a nyugdíjazott királyoknak személyre szabott helyük van, amit 'Grandpaw Slot'-nak, vagyis nagypapa helynek hívnak. Minden játékos egyetlen ilyen hellyel kezd, és ez az egy is fog megmaradni. Magyarul nem vehetsz többet: egyszerre csak egy nagypapa lehet a falkádban.
Tehát nem kell külön helyet venned, vagy bővítened a királyod társainak helyét, mivel a nagypapa el fogja foglalni a személyére fenntartott helyet.

A nagypapák is elhagyhatják a falkát, ugyanúgy, mint a 'normál' oroszlánjaid, ha el vannak hagyva. Nem tudod visszaszerezni (200 SB), ha a nagypapa helyed be van töltve újra.
Ha 7 napon belül nem gyűjtöd őt újra be, többé erre nem lesz lehetőséged. Ugyan az adatiak rögzítve lesznek a király dinasztiádban, de amikor a nevükre kattintasz, hibaüzenetet ad majd ki: Ez az oroszlán nem létezik. (This lion does not exist!)

Élettartam

Mikor nyugdíjazod a királyod, nagypapa lesz és a kora automatikusan 16 évesre vált. Innentől kezdve úgy öregednek, mint az átlagos oroszlánjaid. 

Azonban, amikor betöltik a 17. életévüket, meghalnak, közvetlen rollover után (tehát 17 év 1 hónapos korban) és az adataik bekerülnek a a király dinasztiádba. 

Ha korábban nyugdíjazod a királyod és a jelenlegi nagypapa még mindig a  falkádban van, akkor az új átveszi a helyét és a régi a dinasztiádba kerül. 

Ekkor a következő ajándékokat kaphatod: 

Oroszlán koponya (Lion Skull)








Az oroszlán lelke (Lion Spirit): kicsi esély!








A nagypapák hozzászólásai

A nagypapik interakcióba léphetnek a falkatagokkal. Ennek több fajtája van.

  1. Buzdító beszéd: ezt a kölykökhöz intézi, mikor elbuknak egy tréningen.
  2. Csacsogás: ezt is a kölykökkel teszi, ebbe akkor van lehetőséged belebotlani, mikor meglátogatod az egyik kölyköd oldalát.
  3. Történetmesélés: ezzel pedig akkor tudsz találkozni, mikor meglátogatod a nagypapa oldalát.
Minden alkalommal, mikor a nagypapa kommentálja a dolgokat, kicsi eséllyel adhat képességpontokat a mentorálásból kifolyólag. 

Az interakciók függnek a nagypapa személyiségétől. Jó, mi? 

Ha van ötleted, milyen hozzászólást tehetnének még bele a játékba, EBBEN a fórumposztban javasolhatod a Lioden szerkesztőinek. 

Buzdító beszéd: 


Gonosz (Evil): 

  • [Kölyök neve; továbbiakban k. n] lassan ólálkodik vissza a tréningről, megpróbálva elkerülni [nagypapa neve; továbbiakban n. n] figyelmét. Ám egy hatalmas mancs hirtelen eldönti [k. n]-t, és [n. n] a fülébe üvölt, hogy ma álljon helyt a tréningen.
  • [N. n] nagypapa kiszúrja a kicsi, gyenge [k. n]-t, ahogy a tréningről fut el, olyan gyorsan, ahogy csak bír. [K. n] elesik és felsír, mikor [N. n], félelmét tovább fokozva, üvölt vele.
  • Mikor [k. n] azt mondja, nem akar ma edzeni, [n. n] egy vicsorgás társaságában tájékoztatja őt: ha még király lenne, megölné [k. n]-t, amiért ilyen gyenge. Mondanunk sem kell, milyen izgatott lett attól [k.n], hogy mégis mehet tréningre...
  • [K.n] feldúltnak tűnik, amiért veszített egy versenyen. [N.n] meglátja őt, ahogy lógatja az orrát és odalép hozzá. Lefekszik mellé és látod, ahogy a valamit suttog [k.n]-nek. "De megsérültek, igaz?", mire [k.n] kuncog és így felel: "Persze. Ez majd megtanítja, hogy ne húzzanak velünk ujjat, nem igaz?"

Magábaforduló (Self-Absorbed):

  • [K. n] panaszkodik, hogy az edzés túl nehéz és szeretnének elmenni. [N. n] rájuk rivall, hogy ne legyenek osotbák - ha csak fele megközelítően olyan jók akarnak lenni, mint a jó öreg nagypapi, a saját túlélésükre kell gondolni, még akkor is, ha ez néha azt jelenti, hogy másoknak homokot kell rúgni a szemébe...
  • Mikor [k. n] elveszít egy birkózó mérkőzést, mindenkit hibáztat, csak magát nem. [N. n] félre hívja őt, hogy elmesélje neki, hogyan nyerte meg az összes bírkózást és hogy milyen jó volt, dicsekedve a nyereségievel. [K. n]-nek úgy kell csinálnia mindent, mint [n. n]-nek, ha sikeres akar lenni...
  • Mikor [k. n] lelassított és panaszkodni kezdett, amiért éhes és fáradt, felcsendült [n. n] hangja, és tájékoztatta a kicsit, hogy ő sosem hagyta magát ellankadni, még akkor sem, mikor éhezett, fáradt volt és megsérült. [K. n]-nek nem kéne ilyen kisbabásan viselkednie és keményebben kellene edzenie, hogy lépést tudjon tartani a nagypapival. 
Gátlástalan (Unscrupulous):

  • Miután [k. n] rosszul szerepelt ma az edzésen, meglátod [n. n] nagypapát, ahogy valamit a fülébe suttog. Mikor [N. n] észre veszi, hogy figyeled őket, elhúzódik, ám [k. n]-nek hirtelen óriási kedve támad tréningezni...
  • Mikor [k. n] halál fáradtan konstatálja, hogy veszített, [n. n] felhorkant és azt mondja neki, legyen önző, és hogy mindig nyernie kell - a vesztesek meghalnak és [k. n] nem lúzer, ugye? Nagypapa fenyegetésének köszönhetően [k. n] újra megpróbálkozik az edzéssel.
  • [K. n]-t legyűrik a testvérei, ezért [n. n] felveszi őt és azt tanácsolja, oda kell ütnie, ahol fáj, ha bármire vinni szeretné az életben. [K. n] büszkén tudatja mindenkivel, hogy legközelebb győzni fog. 
Bűnös (Vicious):

  • [N. n] leüvölti [k. n] fejét, amiért rosszul teljesítettek a tréningen. Nagypapi nem tolerálja a gyengeséget, és azt mondja, [k. n] örülhet, amiért Te vagy a király, különben nem lélegezne már... Ez bőven elég [k. n]-nek, hogy könyörögjön Neked egy újabb próbáért.
  • [K. n] a nagypapa előtt állva remeg, miközben az idős oroszlán leszidja őt mindenért, amit a mai tréningen tett. Vicsorogva ösztönzi a kicsit, hogy jobban teljesítsen. [K. n] elég kúszik, hogy újabb esélyért esedezzen.
  • Mikor [k. n] megcsúszik és elesik, panaszkodik, hogy megsértette a farkát. [N. n] ráüvölt és közli vele, ha nem mozdítja meg a hájas seggét és próbálja újra, nem csak a farkát fogja a végén fájlalni.
  • [K. n] rendesen elrontotta a mai edzést... Zokogva szaladt el, hogy felmásszon egy fára és egy darabig ott szomorkodjon. [N. n], látva az egészet, felkapaszkodik a búvóhelyére és a kölyök arcába süvölti: "Ostoba tudatlan kölyök, szégyent hozol a családra!" [K. n] hamar úgy dönt, hogy inkább újra próbálja, mint hogy szembe kelljen néznie nagypapi haragjával.
  • [N. n] nagyapa látja [k. n]-t, ahogy a többi kölyöktől távol szomorkodik, amiért rosszul teljesített ma a tréningen. [N. n] odamegy hozzá, erősen a fejére üt és ráförmed, hogy ne hisztizzen a kilöttyent tejecsecske miatt; jobban kéne igyekeznie.
Lovagias (Chivalrous):

  • Miután [k. n] egyik idősebb testvére meglökte őt a tréningen, [n. n] elhatározta, hogy elviszi a kicsikét ő maga edzeni. Egyetlen unokáját sem lehet így félreállítani.
  • Mikor [k. n] azt mondja, hogy az egyik testvére csalt edzésen, [n. n] közli veled, hogy ő maga szeretne foglalkozni az esettel. Miután az egész falka előtt leszidta a csaló kölyköt, [k. n] újra edzeni szeretne. 
  • [K. n] fent ragadt egy fán, mikor a mászást gyakorolta, és nem hajlandó lejönni, még úgy sem, hogy megígérted, elkapod, ha leugrik. [N. n] kirázza csontjaiból az éveket és felmászik a fára, hogy megmentse a kicsit. [K. n] ráeszmél, milyen gyerekesen viselkedett és szelíden megkérdezi, van-e még egy esélye az edzésre.
Megbocsátó (Forgiving):

  • [K. n] bajba keveredett, amiért verekedett egy másik kölyökkel. Hangosan közlik MINDENKIVEL, hogy soha többé nem akarnak azzal a kölyökkel együtt edzeni. [N. n] leülteti és rávezeti, hogy a falka csak akkor működhet jól, ha az összes tagja együttműködik egymással. Elmagyarázza, miért nyereséges ez mindenkinek. [K. n] lebiggyeszti az ajkát és egyetért, hogy adnia kell még egy esélyt a másik kölyöknek. 
  • Mikor [k. n] nagyon elfárad és nem akarja folytatni, [n. n] magához vonja ésnéhány szívből jövő szóval bátorítja őt. Ugyan [k. n] végig duzzogott, a végén boldogan ugrabugrál vissza a tréningre, hogy kijelentse: készen áll a további feladatokra.
  • [K. n] figyelme elterelődött egy szép pillangó miatt, ezért elrontotta az ugrálós feladatot. Mikor feleszmélt, jajgatni kezdett közvetlen előtted, azt gondolva, hogy nagy büntetést kap. [N. n] megnyugtatja őt és elmagyarázza, hogy mindenki hibázik néha és [k. n] bármikor megpróbálhatja újra, ha szeeretné.
Alázatos (Humble): 

  • [N. n] meglátja [k. n]-t, ahogy a többieknek henceg, hogy milyen erős és hatalmas, és hogy milyen könnyen le fogja ma a többieket győzni az edzésen. Nagypapi leülteti és elmagyarázza neki, hogy alázatosnak kell lennie, ha egy nap uralkodni szeretne. 
  • Mikor [k. n] megcsúszik és elrontja a gyakorlatot, még akkor is, mikor nagyon erősen próbálkozott, [n. n] odaszól neki bátorításképp, hogy nem kell magán felül teljesítenie, ahhoz, hogy jó oroszlán váljon belőle.
  • [K. n] túlságosan meg van attól rémülve, hogy mások előtt kell edzenie. Attól tart, hogy a testvérei kinevetik, mikor valamit nem jól csinál. [N. n] elmagyarázza neki, hogy néha mindenki elront dolgokat és, hogy a hibáinkból tudunk tanulni. 
Védelmező (Protective):

  • :)



Fordítás alatt... 

A képek forrása: lioden.wiki
Fordította: Honey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink