-->

2020. június 11., csütörtök

Saját oroszlán (Your Lion)


Liodenen egy oroszlán szerepét töltöd be, aki vezeti a saját falkáját! Van saját territóriumod, amire bizony vigyázni is kell... Itt az idő, hogy magadhoz édesgess egy nőstényt és elkezdd felépíteni a királyságod!

A név kötelez:

A legelső dolog, amivel foglalkoznunk kell, az a királyod neve. Egy menő királynak menő név kell, nem? Mikor elnevezed a királyodat, olyan nevet kell neki adnod, amit más vezető ori még nem visel a játékban. Ezen felül 30 karakternél nem lehet több a kiválasztott név. Igen, ez azt jelenti, hogy akár "Lebensabschnittpartner 1234567"-nek is elnevezhetnéd a drágát. Na, ilyen nevű oroszlán tuti nincs, szóval ha eddig tanácstalan voltál...
Lényeg a lényeg, hogy használhatsz kis- és nagybetűket, számokat, szóközt és szimbólumokat is, hogy minél jobban személyre szabd a királyod becses nevét.

Sok játékos az UTF-8 szimbólumok oldalát használja, mert itt csomó karakter közül lehet válogatni. (Össze kell rakosgatni a betűkből a szavakat.)
Tartsd észben, hogy ezeket a szimbólumokat sokszor jóóóval többnek veszi az oldal (egy helyett 3-4 karakternek minimum), mint amennyinek számítanak valójában.
Mondjuk, hogy a falkavezéredet "Royal Kitty Cat Boy IV"-nek szeretnéd elnevezni. Nem rossz név, 23 karakter. De mégis szeretnéd egy kicsit felturbózni, nem? Átlagos név nem való egy királyhoz. Mondjuk a "𝓡𝓸𝔂𝓪𝓵 𝓚𝓲𝓽𝓽𝔂 𝓒𝓪𝓽 𝓑𝓸𝔂 𝓘𝓥" megteszi. Vagyis, megtenné...
A név dobozka a király oldalán csak "𝓡𝓸𝔂𝓪𝓵 𝓚𝓲𝓽𝓽𝔂 𝓒𝓪𝓽 "-ig megy, pedig ez a sikkes név pontosan ugyanannyi karakternek tűnt, mint a sima betűkből írt. A "𝓡𝓸𝔂𝓪𝓵" öt karakternek tűnik, de igazából 20... :( Ha ezt szeretnéd a királyod nevének használni, sajna így fogka megjeleníteni a játék: "𝓡𝓸𝔂𝓪𝓵 𝓚𝓲�". Szegény Royal Kitty Cat Boy IV-nek ez egy szomorú nap.

Ha a játék során bármikor szeretnéd megváltoztatni a királyod nevét, az Oázisban erre is van lehetőséged. 1  GB-t kell érte fizetned. Ebben az esetben is vonatkozik a névadásra minden fent említett 'szabály', és az új névnek szintén egyedinek kell lennie.


Fontos tudnivaló: Ha úgy döntesz, kis ideig szünetelteted a Liodent, de majd egyszer szeretnél visszatérni, biztosítsd be magad: évente legalább egyszer nyomj a Rollover gombra, különben a királyod (és vele együtt a falkád és a fiókod is) törlődni fog. Ez azért van, mert a vezetők nevei teljesen egyediek és csak egy oroszlán viselheti az adott nevet ugyanabban az időben...
Ha visszatérsz a játékhoz és ez alatt az idő alatt valaki felhasználta a neved, ki kell várnod, ameddig megváltoztatják a királyuk nevét.
A Lioden három havonta emlékeztető emailt küld Neked, melyben informál az imént leírt dolgokról.

A rangok:

A királyodnak különböző címei is lehetnek, amelyeket hozzá tudsz kapcsolni a nevéhez. Hogy ezek micsodák? Szavak vagy szókapcsolatok, amik segítségével más játékosok könnyebben meghatározhatják az oroszlánod személyiségét.


Ahogy látod, Royal Kitty Cat Boy IV címe 'the Sapphic', vagyis a szapphói (és ezt értelmezze mindenki a saját maga belátása szerint...).
A megszerzett rangjaidat a Karma kígyónál változtathatod, esetleg  variálhatod, hogy hol szeretnéd látni őket; a király neve előtt vagy után.

*karmára vonatkozó rész a kígyó képe mellett*


A jelenlegi címed 
"szapphói"
Szeretnéd megváltoztatni?

Jelenleg egy olyan címed van, amit csak egy adott event alatt szerezhetsz meg. Csak eltávolítani tudod. Ha eltávolítod, a rangod 'Átlagos'-ra vált és egészen addig ez lesz, ameddig meg nem változtatod. 


[Rang eltávolítása] 
[Rang rögzítése (100 SB)]
[Rang elrejtése]

Ha rögzíted a hangod, nem fog megváltozni, ha egy új karma szintre lépsz. Ez arra az esetre nem vonatkozik, ha egy új karma típusba kerülsz besorolásra. Például, automatikusan meg fog változni, ha jóról (Good) természetesre (Neutral) esel vissza. Akkor is feloldott lesz a címed, ha legközelebb manuálisan megváltoztatod. 


Hogy szeretnéd megjeleníteni a címed? 
[o] A nevem előtt      [o] A nevem után
[Elhelyezkedés megváltoztatása] 

Ha azt választottad, hogy a neved előtt legyen, a királyod nevét így fogják látni:
"Sapphic Royal Kitty Cat Boy IV"

Az oroszlánod címe a saját barlangodban, a királyod profiloldalán és a fórumposztjaidban fog megjelenni.
Ahogy itt is látszik, Royal Kitty Cat Boy IV játékosánál maga a rang (Sapphic) jelenik meg.



Ha úgy döntesz, hogy inkább elrejted a királyod címét a "Hide Title" gombbal, nem fog megjelenni a rang sehol. Ezt bármikor megváltoztathatod; a cím elrejtése nem végleges.

EBBEN a bejegyzésben az összes megszerezhető rangot megtalálod.

Megjelenés:

Az oroszlánok Liodenen mindenféle színben és különféle mintákkal előfordulnak, egyik ritkább, mint a másik!
Mikor elkezded a játékodat, a kezdő oroszlánod teljes mértékben átlagos. Alig van mintázata, és az alapszíne sem kiemelkedő. Mindenesetre, ahogy haladsz a játékban, egyre érdekesebb oroszlánokkal találkozhatsz. Ahhoz, hogy olyan különlegessé válj, mint ők, egyes tételek segítenek hozzá, amelyek megváltoztathatják a kinézetedet. Így teljesen az ízlésed szerint alakíthatod a királyodat, ám figyelmeztetünk; vannak olyan dolgok, amiket applikátorral rátehetsz az oroszlánodra, viszont egyes dolgokat csak kitenyészteni tudsz...

Az oldalon egy egész menüpontot szenteltünk az oroszlánok megjelenésének. Ott többet megtudhatsz erről a témáról.

Hogy mi? Laboratóriumi béka? 

A laboratóriumi béka, angolul Lab Test Frog (későbbiekben LTF), egy olyan tétel, amivel a hím oroszlánodnak nőstény kinézetet kölcsönözhetsz. Na lássuk is, mi ez, és hogy működik...
A hím oroszlánoknak csodás sörénye van, erősek, tekintélyt parancsolnak, de... mi van, ha azt akarod, hogy egy nőstény vezesse a falkádat?
Hát, gyakorlatilag ez nem lehetséges sajnos, viszont kicsit lehet trükközni ezzel a dologgal. Az LTF-fel ez kivitelezhető; a királyodnak nőstény kinézete lesz, viszont ugyanúgy tud majd fedezni, megmarad minden hímekre jellemző tulajdonsága, csak kicsit... nőiesebb lesz. Magyarul biológiailag hím marad, ám külsőleg nőstény lesz.
Ez visszafelé is működik: a nőstényedet hímesíteni tudod; ugyan hím kinézete lesz, de ugyanúgy vadászhat, vemhes lehet, szóval biológiailag nőstény marad.

Menjünk, és kísérletezzük ki, hogy reagál Royal Kitty Cat Boy IV erre a furcsa kétéltűre.
Íme őfelsége, a teszt előtt:


És miután beadtuk neki a békát, majd meglátogatjuk az oldalát...


Máris csodaszép királynővé avanzsálódott a királyunk. Még mindig tudjuk fokozni az izgalmakat... Mikor használjuk a LTF-ot, új ajtók nyittatnak meg számunkra. Tudjuk nagyon jól, hogy jelenleg a pózokat csak a nőstények viselhetik (a hím pózokon a Wolvden kiadása után kezdenek majd dolgozni a szerkesztők.). Mivel Royal ebből a szempontból nőstény lett, próbáljunk is ki egy pózt rajta!

Royal, LTF-gal és Jolly pózzal felszerelve

Lenyűgöző... Ha inkább a nőiesség pártján állsz, miért nem próbálod ki Te is a LTF-ot?

Fontos tudni: Első alkalommal, mikor használod a LTF-ot a királyodon, megszerzed a "Sapphic" (szapphói) címet.

Laboratóriumi béka (LTF-Lab Test Frog):


Található: Oázis (2 GB)
Használat: Add egy oroszlánnak, hogy az az ellenkező neműként jelenjen meg, miközben biológiailag eredeti neműként funkcionál.

A király személyisége:

A személyiségek megfűszerezik a játékot: karaktert adnak az oroszlánodnak és minden személyiség más-más bónuszokkal jár!

A személyiség kígyó rendelkezésedre áll ebben a témában. Tőle három különböző maskot tudsz venni, ha szeretnéd lecserélni a királyod, vagy másik falkatagod személyiségét.

Fontos tudni: A királyod személyisége konfliktust okozhat a falkádban, vagy éppen bónuszokhoz segítheti az oroszlánjaidat. Minden alkalommal, mikor a Rollover gombra kattintasz, a falkatagok kedvére hatással lesz a királyod: csökken, vagy nő a kedvük. Erről bővebben EBBEN  a posztban olvashatsz, egészen alul.


A képre kattintva elérheted a kapcsolódó témákról szóló bejegyzéseinket.







Fordította: Honey
Képek forrása: lioden.wiki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink