-->

2020. június 10., szerda

Kölykök és serdülők (Cubs & Adolescents)


Köszöntelek az apaság csodálatos világában! Türelmesen kivártad, ameddig a nőstényed életet ad a kölykeidnek, vagy... khm, speciális tollat használtál rajta? 
Mindenesetre, most már szülő vagy; csodás kis kölykök apja!

A kölykök (Cubs): 

Három nap. Három hosszú napig tart a nőstényed vemhessége. Alig lehet kivárni... Már biztosan tűkön ülsz, mikor egyik rollover után a napi összefoglalóban (Daily Rollover Summary) meglátod a következőt: 


Kölykök születtek! 

[Nőstény neve] [nőstény ID-je] életet adott x számú kölyöknek: [kölyök ID-je]!

Egy átlagos nőstény almában 1-4 kölyök születhet. Az egy és két bébi átlagos, a három kölyök már ritka és négy pedig a legritkább. Ha a nőstényednek dupla méhe van egy mutációnak köszönhetően (Double Uterus), kettő, négy, hat, vagy nyolc kölyöknek adhat életet, egyszerre!

Mikor megszületnek a kicsik és azt akarod, hogy túléljék a kegyetlen szavannát, a legjobb, amit tehetsz, hogy egy dajkára bízod őket. Arról, hogy ezt hogy tudod megtenni, EBBEN a posztban olvashatsz. 

Ha a kölyköket védelem nélkül hagyod, gyakran válhatnak balesetek áldozataivá, amik olyakor nem csak fülgörbítéssel járnak... 

Ha érintett lesz az egyik kölyköd és szerencsés vagy, ilyen, vagy tartalomban hasonló üzenetet fogsz kapni az oldalfrissítéskor (rollover)


Kölyköket érintő balesetek

A kölyköd [kölyök neve] úgy döntött, meglátogatja a közeli víztározót és alábecsülte az elemeket... Beleesett, de nagynehezen kikecmergett. Végül hazakeveredett, csontig megrémülve. 

Sajnos a szerencse nem mindig a Te oldaladon áll...


Kölyköket érintő halálesetek

[kölyök neve] kiszaladt a magas fű védelméből és megtalálta egy vitézsas. Sajnálatos módon a kölyök meghalt. A túlélési esélye [x %] volt, de ez lecsökkent [x %]-ra, mikor a kicsi meghalt. Az adatai nem kerültek rögzítésre a dinasztiádban. 

Miután megszületnek, észre fogod venni, hogy az anyjukkal kell maradniuk, hiszen a tej táplálja őket. Egészen öt hónapos korukig képtelenek elszakadni az anyukájuktól. Ez azt jelenti, hogy bárhová teszed a nőstényt (eladod, átteszed egy másik barlangba megölöd, stb.) a kölyök követni fogja! Tartsd ezt észben, ha el akarod adni az anyját, vagy elüldözni, megölni, vagy a rezervátumba küldeni... 

Kölyök életszakaszok:


Beszéljünk most a kicsikék fejlődéséről. Már biztosan észrevetted, hogy egyes kölykök kinézete között bizony van különbség. 
Minden játékosnak alapjáraton egy kölyök életszakasza van. Az Oázisban 10 GB ellenében vehetsz viszont plusz két szakaszt! 


Szerezz két extra szakaszt a fiókodra: újszülött és fiatal kölyök kinézet. Ez 10 GB-be kerül. 
[Megveszem!] 

Az Extra kölyök életszakaszokat csak egyetlen egyszer kell megvenned, utána 'örökre' aktív marad. Fontos, hogy a fejlődésükben ez nem eredményez változást, jóformán csak a grafikára van hatással.

A képen (balról jobbra haladva) a következő szakaszokat látod: 
  1. Újszülött kölyök: születéstől 1 hónapos korig.
  2. Fiatal kölyök: 2 hónapos kortól 5 hónapos korig.
  3. Kölyök: 6 hónapos kortól 11 hónapos korig. 
Kölyök mutációk: 

Csak úgy, mint a felnőtteket, a kicsiket is érinthetik a mutációk. Az első bannerre kattintva a mutációkról általános infókat olvashatsz, a másodikat pedig akkor válaszd, ha kifejezetten azokat a mutikat keresed, amik csak kölykökre vannak hatással. (Ezek sajnos mind halálosak.)




A kölykök tréningezése (Cub Training):

Kattints a bannerre, ha többet szeretnél megtudni erről a témáról! 



A serdülők (Adolescents):

Ha a kölyköd egy éves lesz, átlép a serdülő kategóriába. Ez 1 éves kortól egészen 1 év 11 hónapos korig tart. 


Az egyetlen dolog, amiért innentől aggódnod kell, hogy legyen helyed, mikor felnőnek. Ez a nőstényre és a hímre is vonatkozik; tehát ha nincs elég territóriumod és/vagy hím helyed (Male Slot), akkor MINDENKÉPP el fogják hagyni a falkádat a rolloverkor, amikor betöltik a két évet.

Ahogy a kicsiket, a serdülőket is tréningezheted. Erről szintén a Kölykök tréningezése című posztban olvashatsz. 

Fordította: Honey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink