-->

2020. június 11., csütörtök

Vadászat (Hunting)


Jajj ne, a falkád éhezik! Minden oroszlánnak van egy éhségszintje, ami megmutatja, milyen éhes, és annak érdekében, hogy tenyészteni tudd és visszanyerje az energiáját, meg kell őt etetned - igen, mindegyiket. Az oroszlánok ragadozók, így természetesen állattetemekkel kell őket ellátnod. Kaját más játékosoktól tudsz venni a piacon, a felfedezés során is rábukkanhatsz némi finom falatra, de a legjobb mód, hogy húst szerezz, az az, hogy vadászni küldöd a nőstényeidet. A vadászat megfelelő ellátmányt biztosít a falkádnak, sőt, még plusz pénzhez is juthatsz, ha a felesleges húsokat eladod másoknak. A majom üzletében még az éppen romlásnak indult kajáktól is megszabadulhatsz, természetesen pénzért. 
Vadászat során a nőstényeid fejlődhetnek, képesség- és tapasztalatpontokat szerezhetnek. Na és sebket, amiket ha szeretnél, rajtuk is hagyhatsz, de el is távolíthatod őket a nőstény oldalán, és azon belül is az Equipped Decorations fül alatt.


A vadászat egy szuper és nem mellesleg ingyenes lehetőség élelemszerzésre. Ahhoz, hogy vadászni tudj, legalább egy felnőtt orilányra van szükséged, aki éppen nem vemhes és nincs olyan mutációja, ami hatással van a képességeire. Azok a serdülő és felnőtt korú nőstények nem tudnak vadászni, akik vakok, karomhiányban vagy szemnélküliségben szenvednek, siketek vagy nincsen foguk. 

Ha végre van egy nőstényed, először is fel kell ruháznod a vadász szereppel. Ezt közvetlenül az ő oldaláról tudod megtenni. A vadászat oldalán alul van egy olyan gomb is, amin Set all Lionesses to Hunter van ráírva, ha ezt megnyomod, az összes tulajdonodban lévő orilányt vadásszá teszi. Ennél sokkal célszerűbb, ha kiválasztasz bizonyos nőstényeket, és kidejezetten őket ruházod fel ezzel a szereppel.

Az oroszlán lánykád oldalán görgess le egészen az ,,Update Lion" fülecskéig. Ott a Hunter, vagyis vadász szerep mellett kattints a kis négyzetbe, majd az ,,Update" gombra, és kész is vagy! A kiválasztott nőstény innentől vadász.


Minden serdülő vagy felnőtt nőstény mellett ezt az ikont fogod látni, ha vadász szerepben van: 

Így fog kinézni: 


Most, hogy már van legalább egy vadászod a csapatban, kattints a Hunting, vagyis vadászat gombra a kereszteződéseken belül! Jó helyen jársz, ha valami ilyesmit látsz: 



Ez az a felület, ahol nekiláthatsz a vadászatnak. Egyszerre összesen 5 felnőtt nőstényt és 2 serdülő lánykát küldhetsz ki a szavannára. Minél magasabb az oroszlánok szintje, annál nagyobb az esély, hogy több és jobb minőségű élelemmel térnek vissza.
Hogy nekikezdj, válassz ki a térképen kattintással 5 mezőt: egy-egy oroszlán sziluett fog rajta megjelenni. Ezt csinálhatod manuálisan is, vagy akár fizethetsz 5 SB-t, hogy a rendszer generáljon Neked egy random felállást. De véleményem szerint ez nem szükséges, hiszen nincs jelentősége, hogy hová küldöd őket, hacsak nem specifikusan keresel egy-egy típusú élelmet.
Ha csak két vadász van a falkádban, értelemszerűen csak két mezőt tudsz kiválasztani. Ha viszont mind az öt felnőttet kiküldöd, plusz küldesz melléjük két serdülőt is, akkor csak öt mezőt választhatsz ki. Fogd fel úgy, hogy a fiatal oroszlánok csak nézők. 
Mint ahogy feljebb említettem, a mezők kinézete akkor számít, ha meghatározott fajtájú húst keresel. Alább a prédalista nevű bannerre kattintva elérheted a téma részletezését.

Miután kiválasztottad a mezőket, válaszd ki a csapatot, akit küldeni szeretnél a nevük mellett lévő kis négyzet bepipálásával. Végül nyomja a ,,Start Hunting", vagyis vadászat kezdete gomra, és kész is vagyunk. Fél óra múlva lesz eredménye a nőstényeid erőfeszítéseinek.

Ha nem bírod kivárni, mit hoznak, 1 GB vagy 1000 SB használatával lerövidítheted a várakozási időt és rögtön falatozni is kezdhetsz. Rolloverenként minden megsürgetett vadászat ára +100 SB-vel növekszik, vagy ha GB-t használsz hozzá, minden tizedik átugrás után nő az ár +1 GB-vel. 


Mindegy, hogy kivárod, vagy sem, a nőstényeid így is, úgy is fejlődni fognak. Minden oroszlán lányka +1 vagy +2 képességpontot tud szerezni magának vadászatonként. Ha mégsem szeretnéd, hogy vadásszanak most, akkor a ,,Cancel Hunt" elnevezésű gombbal megszakíthatod a procedúrát, ekkor viszont se kaját, se képességpontot nem fognak szerezni.

Minden sikeres vadászat egy vagy két tetem beszerzésével zárul. Ahogy vége, az élelem automatikusan a készletedbe (Hoard) fog kerülni. Nagyon hamar össze lehet szedni az egész falkának a napi betevőt!



Van rá esély, hogy egy vadászat egyáltalán ne legyen sikeres, ami azt jelenti, hogy egyzserűen nem hoznak vissza húst. Erre kicsi esély van, de egyáltalán nem szokatlan vagy lehetetlen dolog. Akkor kerülhet rá főként sor, ha a nőstények, akiket kiküldesz, alacsony szintűek. Az augusztusi event alatt kicsit nagyobb az esély a sikertelenségre a magas hőmérséklet és az állatok dehidratáltsága miatt.
Ha megtörténik, semmi baj, indítsd újra a vadászatot! Nálam például szinte 0-24-ben vadásznak, amikor csak látom, hogy visszajöttek, már küldöm is ki őket újra, hiszen ameddig a vadonban bóklásznak, attól még az oldalukon ugyanúgy meg tudom őket etetni. Egyedül eladni nem fogom tudni őket, vagy pedig fészket készíteni nekik.


Ha a királyod személyisége gátlástalan (vagyis Unscrupulous - Evil), akkor lehetőséged adódik arra, hogy a sikertelen próbák után megbüntesd (Punish) a nőstényeket. Ha megbünteted őket, automatikusan kapsz egygazella tetemet Rolloverenként.

Így néz ki, ha mindként tényező, vagyis a sikertelen vadászat és az említett személyiségtípus is fennáll: 


A sikertelen vadászattól mérgesen arcon csapod a nőstényeket és azt mondod nekik, találjanak egy tetemet vagy soha többé ne jöjjenek vissza. Így hát végül visszajönnek... egy gazella tetemmel!



A bannerre kattintva eléred a témával foglalkozó, igen alapos bejegyzést, de a nőstény serdülő oroszlánokra vonatkozó részt itt is leírom.
Ahogy feljebb írtam már, vadászatonként két serdülő orilányt küldhetsz 'nézőnek' a felnőttek mellé. Ezzel tapasztalatot fognak szerezni, ami az edzettségi szintjükhoz (Training bar) adódik. Vadászatonként 1-2%-ot növekedhet az edzettségük attól függetlenül, hogy sikeres volt-e a procedúra. Míg a felnőtt nőstények mindössze csak tízszer-tízszer vadászhatnak egy nap, a serdülőknél nincs ilyen limit.



Ha az egyszerűséget és a kényelmet keresed, érdemes kialakítani vadászcsapatokat (Hunting parties) annak érdekében, hogy csoportosítsd a nőstényeidet, hiszen így nem kell mindegyikőjüket egyesével kiválasztani, hanem csak egyszer, egy négyzetbe kattintva meg lehet oldalni a dolgot. Ezen kívül ennek semmilyen előnye nincs, ahogy hátrány sem származik belőle, ha nem szeretnéd ezt csinálni. 

Bármelyik, vadászó szereppel rendelkező orilányt csapatba tudod rendezni, még akkor is, ha éppen vemhes, viszont ő nem fog tudni vadászni, ameddig meg nem szül. Szerencsére lehet kombinálni a csapatokat és az egyesével választást, így sosem kell, hogy kevesebb oroszlánt küldj ki, mint amennyit lehetne. Ha például két nőstény a csapatból éppen vemhes, akkor a maradék három mellé kettőt kell kiválasztanod manuálisan, hiszen erre az esetre is vonatkozik, hogy mindössze ötöt küldhetsz ki egyszerre.
Ha az egyik nőstényed elhunyt (öregkora miatt lehet csak, hiszen a halálos mutival rendelkező orik nem nőnek fel), automatikusan kikerül a vadászcsapatból. Ugyanúgy kikerülnek azok az orilányok is, akik valami miatt elhagyják a falkádat. 


A már létező vadászcsapatokat bármikor módosíthatod az ,,Edit" elnevezésű gombbal a vadászcsapatod neve melletti, ,,Your Hunting Parties" menüpont mellett. Ha ezt kiválasztod, itt megváltoztathatod a nevét, módosíthatod a csapatösszetételt, vagy teljesen fel is oszlathatod a csapatot, így újra egyesével fogod tudni kiválasztani az érintett nőstényeket. Nincs arra limit, hogy hány vadászcsapatod lehet.



Vagyis ,,Replenishing Hunts". 
Minden nősténynek van naponta tíz ingyenes vadászata, ami valljuk be, hamar el tud menni, ha az ember folyamatosan figyel és már küldi is őket újra, mikor visszajönnek. Ha már megvolt egy nőstények a napi tíz ingyenes vadászata, csak úgy mehet újra Rollover előtt, ha feltöltöd (replenish) a vadászati lehetőségét. A feltöltés csak az aktuális Liodenbeli napra vonatkozik, tehát Rolloverig tart, tehát ha nem használod fel mondjuk a plusz három alkalat, nem fogod tudni más napon felhasználni.
Nőstényenként az első tíz feltöltött vadászat 10 SB-be kerül, ezután pedig 30 SB-be. Az ár visszaáll Rolloverkor.


Persze, ez a rész nem olyan fontos akkor, ha több nősténnyel rendelkezel és nem az oroszlánok fejlesztése, hanem a kajaszerzés a cél.


Említettem már, hogy van arra esély, hogy a vadászat során sebesüléseket szerezzenek az oroszlánjaink. Ez random generálódik, nincs rá hatással, hogy sikeres volt-e a vadászat, egyszerre hány nőstényt  küldesz ki, hová, vagy hányas szintűek. A sebhelyek automatikusan rákerülnek az oroszlánra, ahogy visszaérnek a vadászatból. Ezek nem maradandóak, le lehet róluk szedni a nőstény oldalán az ,,Equipped Decorations" fül alatt. Ezek csak dekorációként funkcionálnak, bár tény, hogy hozzátesznek a játék reálisságához. Mint ahogy minden más dekort is, ezeket is ráteheted egy teljesen más oroszlánra, akár még hímekre is. Összesen 5-5 alkalommal lehet feltenni ezeket a sebhelyeket, utána eltűnnek a készletedből.

Így néz ki, ha az oroszlános szerzett egy sebhelyet: 


A lista legalján az olvasható, hogy az oroszlánunk szerzett egy sebhelyet a vadászaton. A példa egy arcon lévő sebhelyet hoz, ami rákerült az orilányra.



A bennerre kattintva elérheted a prédalistát.


Fordította: Honey
Képek és szöveg forrása: https://www.lioden.wiki/hunting
Bannerek: Honey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink