-->

2020. június 10., szerda

Nőstények (Lionesses)


A művelett mögött megbúvó agy - nem gondoltad, hogy az egészet a király uralja, ugye?

Ez az oldal a nőstény oroszlánoknak lett szentelve. Itt minden  szükséges információt megtalálsz, ami velük kapcsolatos! 

Egy nőstény beszerzése:

Több módja is van annak, hogy szert tégy egy oroszlánhölgyre. Vehetsz egyet a piacon, megteremthetsz egy teljesen egyedit az oázisban, begyűjthetsz egyet a felfedezés során, vagy lehetsz Te az a szerencsés, aki mellé szegődik a hét speciális oroszlánlánya!

  • A piac:

Ha egy új nőstényt szeretnél a növekvő falkádba, de nem feltétlenül szeretnéd elvenni a vad hölgyek eszét a sármoddal, a piacon keress tovább! A piacon (Trading Center) megy az adok-veszek, megtalálhatják a játékosok AZT  tökéletes oroszlánhölgyet, akit keresnek!
Új mintázatokat (Markings) szeretnél a falkádba? Vagy egy magasabb képességű oroszlánt keresel? Vagy talán az a vak nőstény keltette fel a figyelmed? A piac magábafoglalja mindazt, amit itt felsoroltunk!

Hogy könnyebben megtaláld a szíved hölgyét, vagyis... hölgyeit, a Trading Centerben szűrve is tudsz keresni. Beállíthatod a preferenciáid (például hogy a nőstény szemszíne kék színű legyen) és máris számtalan ajánlatot fogsz látni. A vásárlásnak csak a bogártartalékod és a territóriumod nagysága szabhat határt. 

  • Az oázis:

Folyamatosan elutasítanak a nőstények felfedezés közben? Nem pendültök egy húron a piacon lévő hölgyekkel sem? Semmi vész, az oázis kisegít Téged!
Az oázisban megalkodhatod álmaid hölgyét, azonban ne számíts rá, hogy bármilyen mintázatot megenged használni... Ezek a nőstények, akiket itt csinálsz, szintén alacsony képességgel fognak rendelkezni, így szembesítenem kell Téged a somorú ténnyel: 
Nem csinálhatsz magas képességű, mottled cicalányokat. :(
(A mottled [rosette] mintázat viszonylag ritka, elég keresett és értékes a Liodenen. Mindenki ilyet szeretne.)

Íme egy kép egy gyönyörű mottled hölgyről:

A Mottled Rosette mintázat hasonlít a leopárdmintára

  • Speciális nőstények (Raffle Lionesses): 
Szerencsét próbálnál? Tetszenek az igazán különleges nőstények? Akkor a speciális nőstényekről szóló posztot ajánljuk Neked, ITT

  • A begyűjtés:
Mikor felfedezed a területeket, találkozhatsz magányos nőstényekkel. Elcsábíthatod ezeket a nőstényeket, hogy csatlakozzanak hozzád! De először be kell vetned a sármod...


Gyerünk! Mielőtt csatlakozna a falkádhoz, le kell nyűgöznöd ezt az oroszlánhölgyet! Mutass neki néhány dolgot! 
Töltsd meg az szívecskéket, mielőtt elveszíti a türelmét. Válaszd ki a lépéseid a nőstény személyiségéhez mérten. 
Emellett, az agresszív lépések rizikósabbak, de könnyebben lehet velük haladni. A 'jófej' lépések kevésbé lécrezgetősek, de lassabb haladást eredményeznek. 
Ha a személyiséged passzol a nőstényéhez, kapsz egy kis kezdeti lökést. Ha nem passzol a személyiségetek (például ő Evil, Te Good), akkor nehezebben nyerheted el a kegyeit. 

Minden oroszlánnak van személyisége, így van ez a nőstényeknél is. Öt nagyobb csoportba sorolhatóak be, melyek a következőek: Evil (gonosz), Snarky (becstelen), Neutral (Természetes), Kind (kedves) és Good (jó).
A személyiségkről ITT tudhatsz meg többet.

Attól függően, hogy milyen a nőstény természete, más és más lépések nyerik majd el a tetszését. 
Arról, hogy a különböző személyiségű cicukat hogyan tudod 'felszedni', a bannerre kattintva többet megtudhatsz: 


A témába méginkább belemélyülve, annak is szerepe van, hogy a királyod milyen vonzósági szinten van. Minél magasabb ez a szint, annál nagyobb esélye van különlegesebb hölgyekkel összefutni.

  • 100%, hogy Basic (egyszerű) orilányt találsz, ha a királyod: Barely noticable (alig észrevehető), Not very Impressive (nem valami lenyűgöző), Not Impressive (nem lenyűgöző).
  • x % basic esély, x % elüldözött (chased) esély: Average (átlagos), Slightly Impressive (némileg lenyűgöző), Somewhat Impressive (valamennyire lenyűgöző).
  • x % basic esély, x % chased esély, x % exclusive (exklúzív) esély: Impressive (lenyűgöző), Very Impressive (nagyon lenyűgöző), Extremely Impressive (extrém lenyűgöző), Dreamboat (ez a legmagasabb szint; álompasi)
Ahogy látod, a nőstények ritkasága függ a hímed vonzóságától, de ennél még nagyobb jelentősége is van ennek...

Ha az oroszlánod Impressive, vagy ennél jobb, nő az esélye annak, hogy heatben lévő, vagyis tüzelő oroszlánnal fut össze. A Dreamboat királyoknak ez minden esetben garantált.
A Dreamboatoknak megadatik az is, hogy olyan nőstényt találjanak, aki Gyökérpamutkérget evett, mielőtt találkoztak. Ez a tétel a mutáció kialakulását segíti elő. A Mutáció masterpost segít a megértésében. 
Egyértelműen, ha a király Dreamboat, sokkal könnyebben csábítja el a nőstényeket. 
Event exklúzív nőstényeket bármilyen vonzósági szinttel ki lehet fogni.

Még mélyebbre ásva megtudhatjuk, hogy még a lányka képessége is a vonzóságunkhoz van kötve. A kevésbé lenyűgöző hímek nem szereznek olyan hölgyeket, akiknek a képessége jobb, mint 25-40 pont. 
Minél vonzóbb vagy, annál jobbak lesznek a képességek is. (Illetve, ha egy idősebb nőstényt találsz, annak értelemszerűen jobb lesz a képessége.)

És most a magyarázat: 

A Basic oroszlánok: Újonnan Befogott Nőstények (Newly Claimed Lioness-NCL), akiknek 0-3 mintázata van és gyakori bundája. (Arról, hogy melyik bunda NCL-ekre jellemző, ITT olvashatsz többet.)

A Chased oroszlánok: más játékos által elüldözött nőstények. Onnan ismerhetőek fel, hogy több mintázatuk van és kevésbé gyakori a bundájuk. Mindenesetre ide a sima, NCL-ek is beletartozhatnak, hiszen lehet, hogy őket is elüldözték már egyszer. 

Az Exclusive oroszlánok: a játék által generált, exklúzív mintázatokkal díszített hölgyek.


Begyűjteni egy nőstényt nem egyszerű, de nem is olyan nehéz. Csak a megfelelő lépéseket kell követni és odafigyelni, mit csinál az ember királya... 

Ahhoz, hogy elnyerd a orilány figyelmét, arra kell törekedned, hogy a szívecskék előbb megteljenek, mint a tüzek. Ha tűzbe borul a státuszmutató, az nem jelent jót; nem tart elég érdekesnek a nőstény, így tovább áll. 



Hirtelen elveszítve a türelmét a sikertelen próbálkozásaid miatt, a nőstény vicsorog és mielőtt elsomfordálna, még visszanéz Rád, dühös arckifejezéssel. Aw... Jobb szerencsét legközelebb, pajti... 
Felfedezés folytatása?



Ha a szívek telnek meg előbb, sikeresen begyűjtötted a nőstényt. Az oldal automatikusan átnavigál az oroszlán profiloldalára, ahol egy rendszerüzenet fogadhat Téged:

Közelebb lépsz, a fejed az övéhez dörgölöd. Odahajol Hozzád, mielőtt a testét a tiédhez dörgöli. Ez az!

Begyűjtötted ezt a nőstényt! 
+1% vonzóság
Felfedezés folytatása?

Több rendszerüzenettel is találkozhatsz, ez csak egy példa volt. :)

Ha a könnyebb utat keresed, azonnal begyűjtheted a nőstény Leopárd orchideával (Leopard Orchid; 2 GB), vagy az Auto-claim gombra nyomva.

Most, hogy sikeresen begyűjtötted a hölgyeményt, nézd meg az oldalát!


A nőstény oldala:
  • A napi rutin:
Fontos mindig ellenőrizned, hogy a jólét biztosítva van-e az oroszlánhölgyed számára. Ha nincs, könnyen elhagyhatja a falkád... Ezt elkerülheted, csak játszanod kell vele és meg kell őt etetned. 


Ez a két teendő végtelenül egyszerű. Két lenyíló menüt láthatsz a nőstényed képe alatt. Normál esetben az első az etetésre való, a második pedig a játékra. Ha az éhség szintje 0%, az éhségnek szánt menü eltűnik, és ugyanígy működik a játék menüje is: ha az oroszlán elég boldog és 100%-on van a hangulata, ez a menü is eltűnik.
(Ha újra szükség lesz etetésre vagy játékra, megint megjelennek majd.)
Könnyen megetetheted, csak válassz ki egy tételt a legördülő menüből, majd nyomj a ''Feed'', vagyis etet gombra. Ha ez megvan, jöhet a játék. Ennél a lehetőségnél három 'ingyenes' interakció közül választhatsz. Igazából túl nagy jelentősége nincs, hogy végül melyikre esik a választásod. Napi egyszer tudsz mindegyik oroszlánoddal játszani úgy, hogy nem kell tárgyat használnod hozzá. Ha felhasználtad a napi egy ingyenes lehetőséget és továbbra sem jó az oroszlánod kedve, tárgy igénybevételével tudod szórakoztatni. 

  • A nőstény profiljának frissítése:
Túl sok nőstényed van, és nehéz őket beazonosítani? Specializálni szeretnéd őket? Ne aggódj, mindezt megteheted a megjegyzés funkcióval! Még át is nevezheted a nőstényedet és megváltoztathatod a rendeltetését.
Hogy elérd ezt a lehetőséget, menj a nőstényed oldalára és görgess le az ''Update'' (vagyis frissítés) ablakhoz.

Ha megnyitod ezt az ablakot, látni fogod a nőstényed adatait, vagyis a nevét, a lakhelyét, a megjegyzés helyét, a rendeltetését, egy részt, ami a védelmére szolgál és a leírását. 


A ''Change Name'', vagyis névváltoztatás dobozba kattintva megváltoztathatod a nevét. Akárhányszor és akármire megváltoztathatod. 

A ''Change Cave'', vagyis barlangváltoztatás lehetőség arra szolgál, hogy átköltöztethesd a nőstényed az egyik barlangodból a másikba. Hogy többet megtudja a barlang témáról, IDE kattints.

A ''Change Footnote'' lehetőség a megjegyzés hozzáadására lett kitalálva. Ezzel tudtára adhatod a világnak, milyen is ez a csodás oroszlán! Talán dajka? Esetleg speciális bundája van? Vagy muti? Bármit beírhatsz ide és az meg fog jelenni az orihölgy neve alatt. 
Ha eladásra tenyészted, mindenképpen ajánljuk Neked a megjegyzés írását, hiszen így adhatsz egy kis segítséget a potenciális vevőknek, vagy akár magadnak is, hogy például milyen mintázatai vannak a lánykának. Így tudni fogsz róla információmorzsákat, anélkül, hogy meglátogatnád az oldalát. 

Ha hozzáadtad a megjegyzést az oroszlánodhoz, így fog kinézni: 


Három rendeltetése lehet a nőstényednek. Lehet vadász (Hunter), dajka (Broodmother) és lehet rendeltetés nélküli (None). Ha Hunter-re van állítva, vadászni tud. Ha Broodmother-re, akkor vigyázhat a kicsikékre. Ha pedig None-ra, akkor nem vadász és nem is dajka, akkor csak úgy... van és lézeng a falkádban. A vadász és a dajka rendeltetésről ezen poszton belül kicsit lejjebb olvashatsz. 

A Secure Lion funkció nagyon hasznos tud lenni, ha semmiképpen sem szeretnél kockáztatni, hogy véletlenül eladod az oroszlánod. Nem fog megjelenni oroszlánjaid listájában a piacon.
Ha a Yes-re nyomtál, akkor nem fogod tudni 14 éves korában nyugdíjazni a hölgyet, meg kell várnod, még természetes halált hal. Ám bármikor megváltoztathatod ezt a döntésed, a No-ra nyomva.

A leírás (Biography) nem fog addig megjelenni, ameddig nem írsz bele valamit. Bármit írhatsz ide. A nőstényed kitalált háttérsztoriját, jegyzeteket, előző tulajdonosokat, a kölykeit, képeket, tényleg, bármit! A HTML kódok is működnek ebben a szövegdobozban. 


  • Családfa (Heritage):
Minden nősténynek megvan a maga múltja, ezalól a Tiéd sem kivétel! Ha szeretnél családfakutatást végezni az egyik nőstényeden, egy kattintással megteheted. Csak keresd meg az oldalán a Tenyésztési információ (Breeding Info) nevű dobozt. Kattint a ''View Full Heritage'' gombra, hogy megnézd az egész családfáját!



  • Korosodás (Aging):
Ahogy a nőstényed egyre idősebb lesz, változásokat fogsz rajta észrevenni. Mire 13 éves lesz, már a szépkorúak közé fog tartozni, és ez egyre inkább meg fog mutatkozni, mikor 14, majd 15 éves lesz. 


Idővel a termékenység is változik. Mikor 8 éves lesz, azaz középkorú, a termékenységi szintje fokozatosan csökkenni kezd. Évente 5%-ot csökken majd, egészen élete végéig. De ne aggódj, terméketlen nem lehet, hiszen -a korosodásból adódó- legrosszabb érték minimum 1% lehet.
Emellett az idő múlásával már nem fogja tudni kihordani a kölyköket, ebből adódóan szaporodni sem fog tudni. Amint betölti a 14. életévét, nem lesz már alkalmad etyepetyélni vele, szóval ezt a lehetőséget addig vedd igénybe, ameddig csak lehet.


A nőstény tenyésztése 
Ez az oroszlánhölgy egyre idősebb -hamarosan el fogja veszíteni a lehetőséget, hogy szaporodjon. 

Mikor betölti a 14 évet, egy új opció jelenik meg az oldalán. A ''Retire'' gomb, vagyis a nyugdíjazás. A nyugdíjazással a nőstény el fog tűnni a falkádból, de az adatait eltárolhatod.
Ez egy lehetőség. Nyugdíjazhatod korán, de várhatsz 16 éves koráig, amikor természetes okokból kifolyólag elköltözik az Örök Szavannára.  Ha úgy döntesz, nem nyugdíjazod idő előtt, 15 éves kora után minden rolloverrel nő annak az esélye, hogy a következő rolloverkor meghal. Természetesen így is eltárolhatod az adatait majd.


Az oroszlán nyudgíjazása
Ez az oroszlán idősnek néz ki. Talán itt az ideje, hogy a dinasztiádba fogadd és nyugdíjazd? Várhatsz, ameddig természetes halált hal, de ki szeretné ezt tenni? Ezen tevékenység nincs hatással a karmádra.

 (A dinasztiáról és működéséről ebben a posztban olvashatsz többet.)

  • Tenyésztés (Breeding):
Tenyészteni azokat a nőstényeket tudod, akik már betöltötték a második életévüket. Ekkortól fogva az örihölgy bármikor heatbe kerülhet, azaz készenállhat a megtermékenyítésre. 
Két tüzelés között megszabott idő van, ennek le kell telnie ahhoz, hogy újra le tudjon babázni a drága. Ha viszont sürgős lenne a dolog, akkor a Zebraszívet (Zebra Heart) Neked találták ki! 


Található: Oázis (2 GB)
Hatás: Etesd meg a nőstényeddel ezt a csemegét, hogy azonnal tüzelni kezdjen! Csak akkor van hatása, ha nincs tenyésztési pihenőn (Breeding Cooldown).

Hogy mégtöbbet megtudj a tenyésztésről, kattints a bannerre!



  • Dajkaság (Broodmother):
Dajka lehet a nőstényed, ha rendeltetésként ezt állítod be neki. A falkádban csak azoknak a kölyköknek van védelme, akik hozzá vannak rendelve egy-egy dajkához, így nem fognak tudni elkószálni, ebből adódóan pedig elpusztulni. 
Egyszerre öt kicsikére képes egy dajka vigyázni, illetve ha a természete gondoskodó (Nurturing), akkor hat kölyköt rendelhetsz hozzá. 
Hogy egy nőstényt dajkává tudj tenni, kattints az ''Update Lion'' fülecskére az oldalán, majd a ''Role'' (szerep) résznél a ''Broodmother'' opcióra. Ezután csak menteni kell a módosításokat. 


Ha a nőstényed dajkává avanzsálódott, meg fog jelenni az oldalán egy új szekció.


Dajkaság
Ez a nőstény jelenleg úgy viselkedik, mintha a kicsik gyámja lenne. Nem vadászhat, nem cserélhető és adható el, ameddig a munkáját végzi. Öt kölyköt tud védelmezni. 

Jelenleg rájuk vigyáz: 
Nincsenek hozárendelt kölykök

Válassz ki egy kölyköt a kiválasztó lehetőséggel, hogy eltávolítsd a felvigyázott kölykök közül. Ha nincs kiválasztó gomb, akkor pihenőn (Cooldown) van.
[Felügyelet eltávolítása?]

Hozzácsatolsz a nőstény védelmezéséhez egy kölyköt? 
[név] [Kölyök védelmezése]

Itt tudsz kiválasztani egy kicsit, akire szeretnéd, hogy az oroszlánod vigyázzon.


Így fog kinézni, ha már van kire vigyáznia:


A kölyköket eltávolíthatod a felvigyázás alól, de tartsd észben, hogy ez hatással lehet a túlélési százalékukra!


  • A vadászat (Hunting): 
Ahogy nő a falkád, felteheted magadnak a kérdést, hogy vajon hogyan eteted majd meg ezt a sok éhes szájat? 
A válasz a falkádon belül nyugszik. Küldd a lányaidat vadászni! A vadászat egy jó módszer élelemgyűjtésre és a nőstényeid legalább valami értelmes dolgot tudnak csinálni... A vadászattal nem csak a serdülő orilányaidat tréningezheted, de a kifejlett nőstémnyeid is szert tehetnek néhány plusz képességpontra. 
Mint ahogy a dajkaságnál is be kellett állítani a nőstény rendeltetését, a vadászatnál is ugyanez a helyzet. Csak akkor lehet vadász a nőstényed, ha a rendeltetése ''Hunter'', azaz vadász. És tádá, kész is; a lányka meg fog jelenni a vadászok listáján a vadászatnál. 


Van a vadászat (Hunting) oldalán egy gomb, amire ha rányomsz, az összes nőstényed rendeltetését vadászra állítja.


Ha tovább szeretnél kutakodni a vadászat témakörben, a vadászatról szóló posztunkban megtalálhatod, amit keresel.

Fordította: Honey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink