-->

2020. július 16., csütörtök

Nem halálos mutációk (Visible Mutations)


Ebbe a csoportba tartozik minden olyan mutáció, ami nem okoz olyan mértékű elváltozást, hogy ne tudjon együtt élni vele a kölyök, még hosszú éveken keresztül.
Néhányuk örökíthető.

Pigmenthiány (Achromia):


Az Achromia mutáció pigmenthiány miatt alakul ki. Ez a muti gyakorlatilag -a játékon belül- egy 'felső réteg', ami az oroszlán rendes kinézetén van. A genetikája, az alapbundája, a szemszíne, stb. továbbra is megmarad. Ezeket örökíteni is tudja.
Íme egy példa arra, hogyan is néz ki egy ilyen oroszlán átlagosként és pigmenthiánnyal:

Ashanti Achromia nélkül (1. kép) és a mutációval (2. kép)


Az Achromia semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és még a királyod is lehet pigmenthiányos.
Ez a muti természetes módon nem örökíthető. 
Az Achromia születéskor már látható és kompatibilis a pózokkal.


 Vakság (Blind):


A vak oroszlánoknak szürke hártya van a szemükön, ami miatt látási problémájuk adódik. Ettől függetlenül szemszínük van, amit örökíteni is tudnak.
Mivel nem látnak, értelemszerűen nem vadászhatnak, járőrözhetnek és királyok sem lehetnek.
Természetes módon nem örökíthető.
A vakság már születéskor látható és kompatibilis a pózókkal.


Csonka farok (Bobbed Tail):


A csonka farkú oroszlánoknak nem teljes egész a farkincájuk, farokcsonkkal rendelkeznek. A Bobbie semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és még a királyodnak is hiányozhat farka.

Ilyen lenne K I S S, ha Bobbed Tail mutija lenne

Természetes módon nem örökíthető.
A Bobbie születéskor már látható és nem kompatibilis a pózókkal.


Karomhiány (Clawless):


A Clawless oroszlánoknak nincs karmuk, helyette puha tappancsuk van. A mancspárna állandó érvényű fedő bőrréteg, ami független színű az oroszlán bőrszínétől.
Születésükkor az erő (Strenght) képességpontjukból igen drasztikus számok kerülnek levonásra, például egy kölyök, akik 100 erővel születne, mindössze csak 5 ponttal jön világra, ha karomnélküli mutija van.
A nőstények nem vadászhatnak, viszont a béták mehetnek járőrözni, és a királyod is lehet ilyen cukimuki kezesbárány.
Természetes módon nem örökíthető.
Ha a kölyöknek nincsenek karmai, az már születéskor is látható. Ez a muti kompatibilis a pózókkal.


Gerincmenti bunda (Dorsal Fur):


A Dorsal Fur mutis oroszlánok hasonlítanak a mérges cicákra. Tüsi, felálló szőrzetük a koponyájuktól egészen a farkuk közepéig húzódik. Ez a muti gyakorlatilag úgy néz ki, mint a Crested sörényforma, csak jóval tovább húzódik és (majdnem) minden életkorban látszik. Az újszülött kölyköknél nem látható fizikailag, DE egészen a születésüktől fogva nyilvánvaló (hiszen lent a Mutation-nál látszik).
Minden gerincmenti bundás oroszlánnak Crested sörényformája van.
Dorsal semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és a királyod lehet ilyen kis mérges punkcica.
Kicsi esély van rá, de örökíthető. Ha két Dorsal Fur mutis oroszlánt pároztatsz, dupla akkora esély van rá, hogy a kölyök is mutálódott lesz.
Ez a muti születéskor már látható és nem kompatibilis a pózokkal.


Törpeség (Dwarfism):


A törpeséggel rendelkező oriknak szokatlan testalkata van; tömzsi lábai és kissé eltúlzott vonásai. Születésükkor az ügyesség (Agility) képességpontjukból igen drasztikus számok kerülnek levonásra, például egy kölyök, akik 100 ügyességgel születne, csak fele annyival, 50 ponttal jön világra, ha törpe.
Dwarfism semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és a királyod is lehet egy ilyen mókás kis borsó.
Természetes módon nem örökíthető.
Ha a kölyök dwarf, az már születéskor is látható. Ez a muti nem kompatibilis a pózókkal.
A játékon belül néha 'Bean'-ként (bab) is becézik ezeket a cukikat.


Szemnélküliség (Eyeless): 


A szem nélküli oroszlánok szemgödrét sima bőr fedi, ezáltal az ábrázatuk kissé mogorvának tűnhet. Ez a mutáció csak vizuális, fizikai szempontból nézve ezeknek az oriknak ugyanúgy van szemszínük, és a szemeikre vonatkozó genetikai jellemzőket örökíthetik is.
A nőstények nem vadászhatnak, a béták nem mehetnek járőrözni, és a királyod sem lehet szemtelen. (Jó, ez ronda volt, bocsánat...)
Ez a muti születéskor már látható és nem kompatibilis a pózokkal.


Lelapult fülek (Folded ears):


Ezeknek az oroszlánoknak lekonyuló, puha füle van.
Foldie semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és még a királyodnak is lehet egyedi, lekonyuló fülecskéje.
Természetes módon nem örökíthető.
Ez a muti már születéskor is látható és 'elszenvedői' nem pózolhatnak.



Pigment-túltermelés (Melanism):



A melanizmus az Achromia szöges ellentettje; a bőr annyi pigmentet termel, hogy az fekete lesz. Ez a muti gyakorlatilag -a játékon belül- egy 'felső réteg', ami az oroszlán rendes kinézetén van. A genetikája, az alapbundája, a szemszíne, stb. továbbra is megmarad. Ezeket örökíteni is tudja.
Íme egy példa arra, hogyan is néz ki egy ilyen oroszlán átlagosként és pigment-túltermeléssel:

Sophia átlagos oroszlánként (1. kép) és a mutijával (2. kép) 

pigment túltengés semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és még a királyod is lehet teljesen fekete.
Ez a muti természetes módon nem örökíthető. 
A melanizmus születéskor már látható és kompatibilis a pózokkal.


Túlnőtt nyelv (Overgrown Tongue):



A túlnőtt nyelvű oroszlánok olyan, mintha mindig koncentrálnának. Valójában csak olyan hosszú a nyelvük, hogy nem fér be a szájukba.
túlnőtt nyelv semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és még a királyodnak is lehet zsiráf nyelve. 
Ez a muti természetes módon nem örökíthető. 
Az Overgrown Tongue  születéskor már látható és kompatibilis a pózokkal.


Polycaudália (Polycaudal):



Ez a mutáció is az oroszlánok farkincájára van hatással. A farok a közepe környékén ketté válik, így két végződése lesz.
Íme egy kép, szemléltetésképp:

Így nézne ki Rosie, ha Polycaudal mutija lenne

A polycaudália semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és még a királyodnak is lehet villás farkincája.
Ez a muti természetes módon nem örökíthető. 
Az kettévált farok mutáció  születéskor már látható és nem kompatibilis a pózokkal.


Farokhiány (Tailless):



A farokhiánnyal született oroszlánoknak sima popsijuk van, nincs farkuk.
farokhiány semmilyen módon sem akadályozza az oroszlánod. A nőstények vadászhatnak, a béták mehetnek járőrözni, és még király is válhat a mutáció képviselőiből!
Ez a muti természetes módon nem örökíthető. 
Születéskor már látható és nem kompatibilis a pózokkal.
Szemléltetséképp itt van egy kép Duchessről: 

Duchess, ha Tailless mutija lenne


Fogatlan (Toothless):



A fogatlan oroszlánoknak egyáltalán nincs foga. Nem is volt életük során, és nem is lesz. A nőstények nem vadászhatnak, a béták nem járőrözhetnek, és a fogak sajnos elengedhetetlenek egy királynak, szóval királyok sem lehetnek...
Ellenben, amire ragyogók: lehetnek dajkák (Broodmother-minden nőstény lehet dajka.)

Ez a muti természetes módon nem örökíthető. 
Születéskor ugyan még nem látható, de alul, a Mutation résznél a születés pillanatától fel van tüntetve.  A mutáció képviselői nem pózolhatnak.


Visszatérve a Mutációk masterpost-hoz, kiválaszthatod a másik két létező kategóriát. A halálos mutációkról és a felnőtt mutációkról is olvashatsz még. 

Fordította: Honey



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink