-->

2020. augusztus 3., hétfő

Primal mutációk


Ha benézel a Lioden gardróbszobájába, látni fogod, hogy rengeteg mutációt vezettek már be a játékba.
Ez a poszt egy igazán különleges muticsoportra specializálódott: a Primalokra.
Cukimuki bolyhosak, de ez ne tévesszen meg Téged, nézd csak meg, milyen élesek azok a fogak...

A posztban összeszedtük Neked az összes, jelenleg ismert és kitenyészthető Primal fajtát, illetve a poszt legaljára görgetve megtalálod a témával kapcsolatos GYIK részlegünket.
A GYIK alatt pedig láthatsz majd néhány érdekességet is.


Alap Primal (Basic Primal):


Ez volt az első bevezetett Primal mutáció.
Háttérsztorijuk az, hogy a januári eventnek köszönhetően fellépett élelemhiány miatt néhány oroszlán a kannibalizmus mellett döntött, így felszínre került az ősi természetük.

Ez a muti Igény szerinti mutációval (Mutie On Demand: Primal) is ráapplikálható az általad választott hímoroszlánra. Ezt a MOD-ot 201 Bőrbogárért (Leather Beetles) tudod megvenni a januári event boltjában, de ahhoz, hogy megvehetővé váljon ezt a tétel, ásnod kell, vagy adományoznod kell néhány csontot és koponyát.


Eredeti nyelven: Mutie On Demand: Primal
Található: Carrion Shop
Hatás: Ezzel az applikátorral alap Primal mutációt adhatsz az általad kiválasztott hímoroszlánnak (kölyök, serdülő, felnőtt), ha az nem rendelkezik már mutációval.  
Nőstényre nem lehet applikálni, de a mutáció megmarad, ha egy ilyen mutis hím nemét megváltoztatod.

Az alap Primal öröklődhet, de csak apai ágon. A Primal nőstényeken ugyan látszik a mutáció, de nem adhatják tovább. Erre csak akkor van esély, ha a születendő kicsi apja is Primal. 
Ez a mutáció nagyon hím-orientált; a hím kölykök nagyobb eséllyel lesznek Primalok, mint a nőstények. 

Egészen a születés pillanatától látható, ahogy a képen is megfigyelheted. Ezen mutival rendelkező kölykök nem fognak megjelenni a sólyomnál, mert kezdetektől fogva egyértelműen fel lesz tüntetve, hogy mutációja van, sőt, a kicsi csonka farokról is felismerhetőek.

Ha már a csonka faroknál tartunk... Gyakori tévhit, hogy a Primal szülők többször hoznak világra csonkafarkú (Bobbed Tail mutáció) utódot. Az igazság az, hogy a két mutációnak öröklődés szempontjából semmi köze nincs egymáshoz. Egyedüli hasonlóság, hogy az újszülöttek mindkét mutáció esetén ugyanolyan grafikával rendelkeznek.
A Primalok nem produkálnak több csonkafarkú mutis utódot, mint a többi oroszlán. 

Alap Primal királyok utódai lehetnek alap Primalok, Felis és Smilus Primalok, illetve érintheti őket a Primal Agyar (Primal Fangs) mutáció.

Felis Primal:


A Felis variáció volt a játék második Primal mutija. 2017 augusztusában adták hozzá a mutációk listájához.
Ahogy az alap Primalnál is, ez is kezdettől fogva látszik és e mellé örökíthető is. Ebben az esetben viszont nőstények is igen érintettek lehetnek!
Egyedinek számít, hogy a Felis nőstényeknél látszanak a sörényükre vonatkozó genetikai információk.

Felis nőstény

A Felis kitenyészthető. Nem applikálható a MOD:Primal tétellel (mert az amúgy is csak a basic verziót adja).
Ugyanúgy működik, mint az alap Primal; örörkíthető, ám a Felis királyoknak nincs átlagnál nagyobb esélyük, hogy Felis utódot nemzzenek. Erre az esély ugyanakkora, mint az alap variációnál.
A nőstény örökölheti ezt a mutit, de nem örökítheti.

Egészen a születés pillanatától látható, ahogy a képen is megfigyelheted. Ezen mutival rendelkező kölykök nem fognak megjelenni a sólyomnál, mert kezdetektől fogva egyértelműen fel lesz tüntetve, hogy mutációja van, sőt, a kicsi csonka farokról is felismerhetőek.

Felis Primal királyok utódai lehetnek alap Primalok, Felis és Smilus Primalok, illetve érintheti őket a Primal Agyar (Primal Fangs) mutáció.


Ferus Primal:


A Ferus variáció a harmadik Primal verzió, amit bevezettek a játékba. A 2019-es márciusi eventposztban tették őket közzé. Örökölhetik nőstények és látható is az esetükben.

A Ferusok nagyon egyediek. Nem csak azért, mert a nőstények is örökíthetik, hanem azért is, mert van egy tenyésztési tétel, ami garantálja, hogy a nőstényednek Ferus kölyke szülessen.

Mivel márciusban lett bejelentve, kötődik a hónap eventjéhez, ahogy az alap variáció is köthető a januári eventhez.
Ezeket a vadállatokat az ősi nagymacskák keltették életre és helyezték őket be Afrika oroszlánpopulációjába annak érdekében, hogy megbosszulják az orvvadászok által legyilkolt összes állatot. A márciusi második eventszint megnyílása után nagyon kicsi eséllyel, de belefuthatsz felfedezésen egy oroszlán sámánba.

Lám, lám, lám, egy ősi szellem megszállta ezt a sámánt. 

''Végre megtaláltam az erős oroszlánt, aki után kutattam. A szellemek zavartak, hirtelen azokhoz csatlakoztak, akiket trófeákért pusztítottak el... Túl korán, túl sok...'' A sámán a transzba elmélyülve mondja, miközben a saját szemeddel is látod a lelket.
VálasztásEredményJutalom
Hallgasd''A vadászoknak prédává kell válniuk. Ezeknek az embereknek meg kell fizetniük a kegyetlen, gonosz tetteikért. Nemzened kell egy kölyköt, aki a bosszúnk eszköze lesz. Ezen tétel segítségével mi, az ősi szellemek eggyé tudunk válni egy Ferus formájában, hogy elhozzuk az orvvadászat pusztító végét.'' A sámán közelebb lép Hozzád és átnyújt egy köteg gyógynövényt. Kaptál egy ritka ajándékot - használd bölcsen! +1 Mukombero


A Mukombero működéséről ugyanebben a posztban olvashatsz, a tenyésztés résznél.

Nem csak azért egyediek a Ferusok, mert a nőstények is örökjthetnek, hanem azért is, mert a Ferus királyok speciális csata 'boost'-ot kapnak, ha főemlős NPC-vel vívnak harcot. Ebbe a kategóriába tartoznak az emberek, az orvvadászok és a különféle majmok. Az oroszlán ősi szelleme felébred és +3 sebzést okoz a velük vívott harcokban.


Ez a muti egészen a születés pillanatától látható, ahogy a fenti képen is megfigyelheted. A kölykök nem fognak megjelenni a sólyomnál, mert kezdetektől fogva egyértelműen fel lesz tüntetve, hogy mutációja van, sőt, a kicsi csonka farokról is felismerhetőek.

Ferus Primal királyok és/vagy Ferus nőstények utódai lehetnek alap Primalok, Felis és Smilus Primalok, illetve érintheti őket a Primal Agyar (Primal Fangs) mutáció.


Smilus Primal:


A Smilus verzió 2017 májusában lett bevezetve, egy átlagos, pénteki poszt keretében. Láthatod a fenti képen, hogy csak hímeket ábrázol. Ez azért van, mert a Smilus csak és kizárólag hímeket érintő mutáció. Magyarul, egyáltalán nem örökölhetik nőstények. Ha úgy döntesz, hogy egy Smilus hím kölyök nemét megváltoztatod, teljesen törlődni fog a mutációja, akkor is, ha nőstényből újra hímet csinálsz. A kísérleti béka (Lab Test Frog) miatt pedig normál esetben nőstény kinézete lenne, de a mutációnak nincs nőstény változata, ezért grafika sem készült hozzá. Ehelyett el fog tűnni a grafikája a hímednek: nem lesz látható.

A Smilus kitenyészthető. Nem applikálható a MOD:Primal tétellel (mert az amúgy is csak a basic verziót adja).
Ez a mutáció majdnem ugyanúgy űködik, mint az alap Primal, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben kompletten nincs nőstény verzió. Örökíthetnek, de a Smilus királyoknak nincs az alapnál nagyobb esélyük Smilus kölyök nemzésére. Az esélyeik ugyanakkorák, mint a basic Primalnál, de ez növelhető Piros kakassal (Red Cock) és Csombormentával (Pennyroyal).

Egészen a születés pillanatától látható, ahogy a képen is megfigyelheted. Ezen mutival rendelkező kölykök nem fognak megjelenni a sólyomnál, mert kezdetektől fogva egyértelműen fel lesz tüntetve, hogy mutációja van, sőt, a kicsi csonka farokról is felismerhetőek.

Smilus Primal királyok utódai lehetnek alap Primalok, Felis és Smilus Primalok, illetve érintheti őket a Primal Agyar (Primal Fangs) mutáció.

Primal Agyar (Primal Fangs):


Ez a mutáció volt az első örökíthető félresikerült muti, amit 2019 szeptemberében adtak hozzá a repertoárhoz.
A Primal agyar muti nem a Primalok variációja. Az egyetlen ok, amiért itt vannak az, hogy olyan éles fogaik vannak, mint a Primal társaiknak. Mindössze genetikailag hasonló, 'hibás' oroszlánok.

A Primal Fangs kitenyészthető. Nem applikálható a MOD:Primal tétellel (mert az amúgy is csak a Primal basic verzióját adja).
Ez a mutáció csak vizuális, nem jár semmilyen előnnyel vagy hátránnyal. Nem örökíthető Lion Scrotum (Oroszlángolyó) felhasználása nélkül!
A királyoknak és a nőstényeknek nincs az átlagosnál nagyobb esélye, hogy bármilyen Primal utódot nemzzenek és más mutációhoz sem kapcsolódnak ilyen módon.

Egészen a születés pillanatától látható, ahogy a képen is megfigyelheted. Ezen mutival rendelkező kölykök nem fognak megjelenni a sólyomnál, mert kezdetektől fogva egyértelműen fel lesz tüntetve, hogy mutációja van, sőt, a cuki, hegyes fogakról is felismerhetőek.


A tenyésztésről:

Ha szeretnél kitenyészteni egy Primalt, a következő tárgyakat ajánljuk Neked. Minden más tenyésztési tétellel rontod az esélyed, hogy Primal kölyöknek örvendhess.

Csombormenta (Pennyroyal):



A csombormenta növeli annak az esélyét, hogy a következő almodban Primal muti legyen. Csak egy fedeztetés erejéig hat. Jelenleg csak Primalokon működik. Etesd meg az apával fedeztetés előtt. Csak akkor van esély Ferus kölyökre, ha mindkét szülő Ferus. Ebben az esetben nagy az eshetősége, hogy Ferus bébi születik.
Található: Oázis-1 GB

Piros kakas (Red Cock):



Ha megeteted ezt a csemegét az apával, a következő alom utódjai egytől egyig biztosan hímek lesznek.
Található: random nyeremény a Félkarú rabló játékból (Slot Machine)

Mukombero:


Add ezt a gyógynövényt egy nem mutálódott nősténynek, hogy felébreszd az ősi szellemeket. A következő alomból egy kölyök garantáltad Ferus lesz, elkötelezve magát a szellemeknek, hogy megfékezze és levadássza a szabályszegő embereket, akik le merik mészárolni az afrikai vadakat.

Ahhoz, hogy működjön ez a növény, a fedeztetésnek  meg kell felelnie a kikötéseknek. A nősténynek, akivel megeteted a növényt, 2 év 14 éves kor között kell lennie, sőt, mutációja sem lehet. Ezen kívül csak éjszaka fedeztetheted. Ha ezek a kikötések teljesülnek, garantáltan életet fog adni egy Ferus kölyöknek, feltéve, ha építesz neki fészket és megfelelően gondozod őt a terhessége alatt (pl. nem éhezik). 

Mukomberot csak a márciusi event alatt találhatsz, illetve néhanapján a hivatalos, Lioden moderátorok által szervezett tombolahúzáson (Raffle) kisorsolásra kerül egy-egy darab. De szerencsére nem kifejezetten van szükséged Mukomberora, hogy kitenyéssz egy Ferust. (Lásd: csombormenta)

Ezek a tételek lesznek a legjobb barátaid, ha Primal tenyészetbe szeretnél kezdeni.




GYIK

Applikálhatok Primal variációkat a Mutie On Demand:Primal tétellel? 
Nem. Ez az igény szerinti muti csak az alap Primalt adja, ha ráteszed egy oroszlánra.
Más MOD sincs, amivel a különböző Primal variációkat applikálni tudnád.

Örökítheti a nőstényem a mutációját a kicsinyeinek?
Nem, kivétel a Ferus. A Primal és a Felis Primal nőstények nem örökíthetik a mutijukat, ám az apa által örökölheti a bébilányka a mutit, ha az apa alap Primal, Felis, vagy Smilus.

Használhatok mutációt elősegítő tárgyat, hogy megnöveljem az esélyimet egy Primal kitenyésztésére?
Természetesen igen, ám nem minden muti tétel használ. Csak a Mukombero, Pennyroyal és a Red Cock lesz segítségedre. A többi mutációs tétel hasztalan, ebben az esetben, sőt, még az esélyeidet is rontják.

Megváltoztathatom a nemét a Primal orimnak? 
Attól függ. Mindenesetre, egyik felnőtt mutációs oroszlán nemét sem lehet megváltoztatni. A kölykök és a serdülők eshetnek át ezen a procedúrán, de körültekintőnek kell lenned azzal kapcsolatban, hogy a Primal mely fajtájáról beszélünk. Az alap Primal, a Felis és a Ferus alkalmas a nemváltoztatásra, de a Smilus nem. Ha egy Smilus hímnek megváltoztatod a nemét, teljes mértékben törlődik a mutációja, mivel a Smilus mutáció egyáltalán nem érinti a nőstényeket.

Milyen hatása van a csombormentának (Pennyroyal)?
Ha megeteted ezt a növényt az apával, megnövekedik az esélye annak, hogy a következő alomban lesz Primal kölyök. Az alap Primal, a Felis és a Smilus kicsi eséllyel természetes módon is öröklődhet, de ezzel a tétellel kap egy plusz löketet a királyod.

Használhatok oroszlángolyót (Lion Scrotum) a Primalomon?
Ha alap Primal mutin szeretnéd használni, igen. Ha nem alapon, akkor ne használj, mert csak rontja az esélyied.

Használhatok oroszlángolyót (Lion Scrotum) a Primal Agyaras mutimon?
Igen. Ez a mutáció nem tartozik a Primalok családjához, csak a nagy fogai miatt szoktuk ide sorolni. Csak akkor örökíthetik a mutációjukat ezek a nőstények, ha használsz oroszlángolyót.

Kompatibilisek a pózokkal a Primalok?
Nem. Egyik variáció sem pózolható.

Kompatibilisek a pózokkal a Primal Fangs oroszlánok?
Igen. Még egyszer: A Primal Agyaras oroszlánok NEM Primal variációk, csak genetikailag hasonlóak a Primalokhoz (nagy fogak), ezért szoktuk őket ide sorolni.

A Mukombero limitált? Csak egyet lehet szerezni egy játékosnak?
Nem. Március alatt az event miatt többet is találhatsz a felfedezés közben. (Bár ennek kicsi az esélye, de nem lehetetlen.)

Lehet használni a Mukomberot egyéb hónapokban is?
Természetesen lehet. A Mukomberot elraktározhatod és az év bármely pontján felhasználhatod, de továbbra is meg kell felelni a feltételeknek.

Csak ténylegesen éjszaka lehet használni a Mukomberot?
Nem. A Te igazi időzónád sosem számít a Liodenen. Mindig a Lioden saját időszakát kell figyelembe venni. 
Az évszakokról, időről ITT olvashatsz többet.

Csak éjszaka lehet Mukomberot találni?
Nem. A nap bármely szakában találhatsz Mukomberot, a sámánnal való találkozás (felfedezés alatt) éjszaka és nappal is aktív.

Működik a csombormenta (Pennyroyal) Ferusokon is?
Igen. Ha csombormentát adsz a Ferus apának, akkor a következő fedezésekor nagyobb esélye lesz Felis és Smilus kölyök nemzésére. Ha mindkét szülő Ferus, akkor a Ferus kölyök születésének lesz nagyobb esélye.

Van csataelőnyük a Ferus királyoknak az NPC-kkel szemben? 
Igen. A Ferus királyok +3 sebzéssel harcolnak, ha főemlőssel kerülnek csatába. Ebbe a kategóriába a következők tartoznak: pávián (Baboon), Dzseládapávián (Gelada), Dzseládapávián csoport (Gelada Pack), Mandrill, Masai harcos (Masai Warrior), hegyi gorilla (Mountain-Gorilla), árnyas orvvadász (Shady Poacher), és minden más ember, akivel az oroszlánod a specifikus eventek alatt találkozhat.

Ha a GYIK szekcióban nem kaptad meg a kérdésedre a választ, keress minket bizalommal kommentben, vagy emailben!

Érdekességek

Egy kissé elavult kép a Primalok örökítési arányairól
(nincs feltüntetve a Ferus)


Mérettáblázat, ami összehasonlítja a Primalok és a normál
oroszlánok magasságát egy emberével

Egy kissé elavult kép, amelyen összehasonlítják a
Primalokat egy normális oroszlánnal
(nincs feltüntetve a Ferus)

A képek forrása: Lioden, lioden.wiki
Fordította: Honey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink