-->

2020. szeptember 27., vasárnap

Vonzóság (Impression)


A vonzóságról a játékon belül nem kapunk túl sok információt, mindent magunknak kell vele kapcsolatban kitapasztalni. Hogy ebben segítsünk Téged, létrehoztuk ezt a posztot, így könnyebben tudsz majd tájékozódni a témában.

Mi az a vonzóság és mire jó?

Az Impression, magyarul vonzóság, megmutatja, milyen könnyen (vagy adott esetben nehezen) cserkészi be felfedezés során a nőstényeit a királyod. Minden újonnan megválasztott király Alig észrevehetőként (Barely Noticeable) kezd, amit idővel meghalad; ez csak rajta áll. Akkor tudsz szintet lépni, ha vonzóságban az előrehaladásod elérte a 100%-ot.
Tíz vonzósági szint van, amin végig lehet menni:

  1. Alig észrevehető (Barely Noticeable)
  2. Nem túl vonzó (Not very Impressive)
  3. Nem vonzó (Not very Impressive)
  4. Átlagos (Average)
  5. Kissé vonzó (Slightly Impressive)
  6. Valamennyire vonzó (Somewhat Impressive)
  7. Vonzó (Impressive)
  8. Nagyon vonzó (Very Impressive)
  9. Iszonyatosan vonzó (Extremely Impressive)
  10. Álompasi (Dreamboat)
Szóval mire is jó a vonzóság? Hát, igazából három esetben számít: mikor nőstényeket gyűjtesz be, mikor epedezel a heti speciális nőstényért és mikor a kalandozásban csinálsz küldetéseket. Minél magasabb szintű a vonzóságod, annál könnyebben kelted fel a hölgyek figyelmét, vagyis annál sikeresebb leszel a köreikben. Álompasinak kell ahhoz lenned, hogy részt vehess a speciális nőstények kisorsolásán, sőt, még kalandozni is csak ilyen minősítéssel tudsz. 

Fontos azt is megemlíteni, hogy mikor felfedezel, a nőstények különlegessége és ritkasága is a vonzósági szintedtől függ: 
  • Átlagosként (Average) olyan nőstényekkel hoz össze a sors, akiket mások már elüldöztek maguktól. Ez azt jelenti, hogy valamivel jobb képességgel, több mintázattal és szebb alapbundával fognak rendelkezni. Egyszerűen különbséget tudsz tenni az újönnan begyűjtött nőstények (NCL) és az elüldözöttek között, hiszen az NCL-eknek maximum három, nagyon alapszintű mintázata lehet és a bundájuk is teljesen átlagos.
  • Vonzóként (Impressive) már olyan nőstényeket is találhatsz, amelyek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amiket csak a magasabb szintű uralkodók érhetnek el. Ez magába foglalja a három különböző mintázatszínt, amik vonatkozhatnak magára a mintázatokra, a szemszínre és a bőrszínre. Például ilyen különleges NCL-nek számít egy olyan nőstény, amelynek Mozaic (Mosaic) a szemszíne, Felhős (fantázianév; 'Clouded') a bőre és agyag (Clay), kopál (Copal) és körömvirág (Marigold) mintázatok díszítik. A vonzó királyod most már néha-néha tüzelő nőstényeket is becserkészhet, sőt még olyanokat is, amelyikek eleve (szemlyiségükhöz illő) pózt viselnek.
  • Álompasiként (Dreamboat) már speciális oroszlánokat is összeszedhet a király, amelyeknek speciális alapbundájuk van, esetleg olyanokat, amelyikek elveszítették az alomjukat, így nagyobb esélyük van mutációval született kicsit világrahozni (CRB hatására, erről bővebben ITT olvashatsz.) A királyod annyira tetszeni fog a hölgygárdának, hogy minden egyes begyűjtött lányka tüzelni fog. 

A vonzóság fejlesztése: 

Néhány könnyen elvégezhető dologgal fejleszteni tudod a királyod vonzósági szintjét: 

  • Nőstények begyűjtése felfedezés alatt:
    Ha a királyod személyisége Magabiztos (Confident) vagy Magábaforduló (Self-Absorbed), akkor pluszban 1% vonzóságot kapnak minden begyűjtött ori után. (Ez hozzáadódik ahhoz, amit amúgy is kapna.)
  • Győzelem NPC-k ellen, felfedezés közben
  • PVP-kben való részvétel más játékosok királya ellen
  • A kígyó küldetéseinek teljesítése
  • Az anyagorilla küldetéseinek teljesítése
  • Néhány felfedezés közbeni választás is hozzáad a vonzósághoz (eventes és egész évben elérhető választások)
  • Egyes eventes küldetések teljesítése
  • Galambszív (Dove Feast):
    Minden egyes galambszív +20 % vonzóságot ad. Max 50 ilyen tételt adhatsz rolloverenként a királyodnak. Ez a mennyiség elég ahhot, hogy Alig észrevehetőről (Barely Noticeable) egészen lompasiig (Dreamboat) turbózd az oroszlánt. A galambszívet előállíthatod februárban, megnyerheted a Sherengeti Shuffle játékban, vagy megveheted egyes eventek boltjában. 
Galambszív (Dove Feast)
Található:

  • Előállítható februárban: 50 db Pettyes galambból (Speckled Pigeon)
  • Megvehető a Refferal Shop-ban (meghívásokért kapsz pontot, és itt be lehet váltani) 8 RP-ért
  • Megvehető az anyagorillánál (Gorilla Enclave) 50 MT-ért
  • Megvehető a Mantikór boltban (Manticore Shop) 50 BB-ért. 
Hatás: A királyod vonzóságát 20%-kal felturbózza használatonként.

A vonzósági skála (Impression bar): 

Csak úgy, mint a tapasztalat, vagy az energia esetében, a vonzóságot is skálán ábrázolva láthatjuk.

A legalsó, "IMP" megnevezésű skáláról beszélünk

Ehhez automatikusan hozzáadódnak az értékek, amiket például egy nőstény begyűjtésénél kapunk. Ha összejön a 100%, nem léphetjük azt túl, mint a tapasztalat esetében; egészen addig nem fog mozdulni a skála semerre, ameddig manuálisan nem fejlesztjük a királyunkat.
Ezt a király oldalán tudjuk megtenni, a kép alatt lévő, jobb oldali hasábban.


Vonzóság  Valamennyire vonzó  [Fejlesztés!] 

Ha ezzel megvagyunk, a skála visszaáll nullára, a vonzósági szintünk eggyel feljebb ugrik és máris folytathatjuk a vonzósági pontok gyűjtögetését. 

Ha már Álompasi (Dreamboat) a királyunk, nem tudjuk tovább fejleszteni. Cserébe képességpontokat fog kapni, tehát a legmagasabb szint elérése után is érdemes gyűjtögetni a vonzóságot!


Fordította: Honey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áprilisi találkozások

 

Népszerű bejegyzéseink